Dansk Magisterforening

Dobbelt så mange ældre arbejder udover pensionsalderen

Af Troels Kølln
Del artikel:

Siden 2010 er antallet af danskere, der bliver på arbejdsmarkedet udover pensionsalderen, fordoblet. De ældre vil gerne forbedre privatøkonomien, siger professor.

I dag er 18 procent af de 65-69-årige danskere i arbejde. cirka 61.000 personer. Det er lige godt en fordobling fra 2010 til nu. Der kommer også stadig flere på arbejdsmarkedet, der er over 70 år. Det viser udregninger fra brancheorganisationen Forsikring & Pension, skriver Politiken.

Det er en meget kraftig stigning, vi ser i danskernes tilbagetrækningsalder, og, må jeg sige, en stigning, der er større, end vi havde forventet. Faktisk har vi svært ved at gennemskue præcis, hvad der er forklaringen«, siger Jan V. Hansen, vicedirektør i Forsikring og Pension, til avisen.

Ikke overraskende vælger mange ældre vælger at pensionen for at forbedre privatøkonomien, forklarer økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen fra Århus Universitet.

"Vi bliver jo belønnet, når vi arbejder længere, og samtidig skal vi huske, at vi lever længere, så vi har også brug for en større reserve", siger han til Politiken.

5 grunde til at blive ved med at arbejde
Magisterbladet har tidligere samlet 5 grunde til at blive ved med at arbejde, selv om du er nået pensionsalderen:

 1. Du får faglig tilfredsstillelse og mening i hverdagen
  Arbejdet kan være en stærk kilde til mening i hverdagen, til faglig udfoldelse og til personlig udvikling.
 2. Du tjener flere penge
  Det er ganske simpelt: Jo længere du arbejder, des flere penge har du til rådighed.

 3. Du bevarer et socialt fællesskab
  En arbejdsplads er et socialt fællesskab fyldt med mennesker, der er samlet om en fælles opgave. Det kan være svært at erstatte.

 4. Du skaber struktur i hverdagen
  Mange har svært ved at finde ud af, hvad de skal få tiden til at gå med, hvis de stopper med at arbejde.

 5. Du hjælper kolleger og samfundet
  Det er godt for samfundsøkonomien. Og som ældre medarbejder har du mere erfaring end nogensinde og kan hjælpe de yngre kolleger.

Læs rådene i deres fulde længde her - eller tag den modsatte vej med 5 grunde til, at det er tid til at lægge arbejdslivet bag sig.

}