Dansk Magisterforening

Forsknings­fond køber hospital for stort millionbeløb

Tobias Dinnesen
Del artikel:

De bygninger, som tidligere har huset det såkaldte Kommunehospital i Aarhus, er blevet solgt til Aarhus Universitets Forskningsfond for 807,5 mio. kr. Frem over skal lokalerne bruges af universitetet.

Forskningsfondens Ejendomsselskab (FEAS), der er et datterselskab til Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF), har købt de lokaler, som Kommunehospitalet i Aarhus tidligere har ligget i med henblik på at videreudvikle universitetets campus.

Prisen lyder på den nette sum af 807,5 mio. kr., som altså tilfalder bygningernes ejer, Region Midtjylland, som er i gang med at afvikle hospitalsaktiviteterne i bygningerne frem mod 2019, hvor regionen efter planen skal have flyttet al aktivitet ud ved hospitalsbyggeriet i den nordlige Aarhus-forstad, Skejby.

Bygningerne hænger sammen med store del af det nuværende campus i hjertet af Aarhus, og det er også en af grundene til, at lokalerne har været interessante for universitetets ledelse.

"Det er en stor dag for universitetet. Med overtagelsen af Kommunehospitalet får AU (Aarhus Universitet, red.) en fantastisk mulighed for at udbygge og fastholde sin unikke placering som en by-integreret campus, og vi er sikret et langsigtet udviklingspotentiale for et forsknings- og undervisningsmiljø af høj international klasse", forklarer bestyrelsesformand Michael Christiansen i en pressemeddelelse.

Store planer
Målet er, at der skal skabes nye forskningsfaciliteter, studenterboliger, diverse erhvervs- og innovationstiltag samt et helt nyt studie- og bymiljø.

Hvem og hvad der eventuelt flytter ind i de nye lokaler, har AU's ledelse endnu ikke besluttet sig. Men bestyrelsesformanden understreger, at det vil ske i tæt dialog med de forskellige fakulteter og faglige miljøer.

Med købet af arealet nærmest fordobler FEAS antallet af kvadratmeter, som ejendomsselskabet ejer. I forvejen ejer selskabet blandt andet Nobelparken, som stod klar i starten af 00'erne samt en del andre bygninger. Desuden giver aftalen universitetet mere tryghed, forklarer rektor på AU, Brian Bech Nielsen

"Vi er glade for at kunne fortsætte det tætte samarbejde med FEAS, der betyder, at universitetet får fleksible rammer i forhold til indflytning. Det er ikke mindst vigtigt i en periode, hvor der på både kort og mellemlangt sigt er pres på universitetssektorens økonomi. Vi ”forkøber” os således ikke ved på én gang at binde os til en ekstra husleje", siger AU's rektor.
}