Dansk Magisterforening

Juleferie og de tre mest læste historier på akademikerbladet.dk

Tobias Dinnesen
Del artikel:

Akademikerbladet.dk går på juleferie fra i dag, den 22. december, og vender tilbage igen den 4. januar. Vi ønsker god jul og godt nytår med de tre mest læste historier det seneste år.

Det har været et begivenhedsrigt år i magistrenes verden. Med alt fra dagpengereform, besparelser på uddannelse og en ændring af studiefremdriftsreform.

Men hvad har været de tre mest læste historier det seneste år her på akademikerbladet.dk? Det kigger vi tilbage på i denne julespecial, som også fungerer som officiel meddelelse om, at vi nu tager på juleferie og vender tilbage den 4. januar.

Årets med afstand mest læste historie var vores interview med den afgående generalsekretær i Amnesty Internationals danske afdeling. Her taler han om det, han kalder "den rå kynisme", som har oplever i de asylstramninger, som den danske regering for nylig har indført.

Du kan læse hele interviewet med Lars Normann Jørgensen lige her: "Den rå kynisme overgår alt"

En guide til de jobsøgende
Den næste historie i vores lille kinderæg af historier henter vi fra vores faste guideunivers, som vi har i hver udgave af Magisterbladet.

Denne guide fokuserer på de spørgsmål, du både kan og bør stille, hvis du sidder til en jobsamtale. På den måde får din måske kommende arbejdsplads også mulighed for at sælge sig til dig.

Du kan læse guide her: Stil spørgsmål til jobsamtalen

Fremdriftsreformens mange ulyksaligheder
Den udskældte reform, som havde til hensigt at skubbe de studerende hurtigere gennem uddannelsessystemet og ud på arbejdsmarkedet, blev ændret i løbet af efteråret.

Men inden da var der en lang række problemer - herunder en stor stigning i antallet af reeksaminer - hvor af nogle er blevet adresseret med den seneste ændring af reformen.

Og vores tredje mest læste historie i 2015 er en historie om netop en dramatisk stigning i antallet reeksaminer på det humanistiske fakultet på Københavns Universitet.

Du kan læse hele historien lige her: Fakultet har tredoblet reeksaminer

God jul og godt nytår! Vi glæder os til at levere mere journalistik om og fra magistrenes verden i 2016.

}