Dansk Magisterforening

Ordnet.dk vinder pris for app

Af Lisbeth Ammitzbøll
Del artikel:

Den Danske Ordbog har vundet en fornem pris ved Danish App Awards 2013. Ordbogen er udviklet af redaktionen bag ordnet.dk, der trods offentlig hæder for sin dygtighed fortsat trues af lukning.

Den Danske Ordbog er kåret som årets bedste, danske app i kategorien ”News & Reference.” Kåringen fandt sted under Danish App Awards 2013 med Radio24syv, BT Cykling, Kongehuset og Slangordbogen som nærmeste konkurrenter.

Appen til Den Danske Ordbog giver adgang til alle opslag i ordbogen i en visning, der er specielt tilpasset skærmen på en mobiltelefon. Den kan hentes gratis i App Store til iPhone eller hos Google Play til Android.

Appens indhold er udviklet af redaktionen bag ordnet.dk og udgivet af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

Som omtalt i flere artikler i Magisterbladet er ordnet.dk-redaktionen truet af lukning på grund af manglende tilskud fra Kulturministeriets tipsmidler. Carlsbergfondet har midlertidigt reddet ordnet.dk med en ekstraordinær bevilling, der sikrer økonomien frem til sommeren 2014. Derefter er fremtiden uvis for redaktionen, der er specialister i at bringe en lang række danske ordbøger frelst gennem overgangen fra papir til moderne formater.

”Hver gang, vi udgiver en app til en ordbog, genbruger vi teknikken fra ordnet.dk”, fortæller Nicolai Hartvig Sørensen, der er seniorredaktør på Ordnet.dk.

”Det gjorde vi med Ordbog over det danske Sprog og med Holberg-ordbogen og med Moths ordbog”.

Den kritiske situation for ordnet.dk har fremskyndet beslutningen om at udsende de tre apps i hurtigt tempo.

“Vi må udnytte, at vi stadig har ekspertisen i huset”, siger Lars Trap-Jensen, der er ledende redaktør for ordnet.dk.

“Fra næste år er vi igen i en usikker situation, hvor vi ikke kender projektets økonomiske fremtid. Vi vil gerne fortsætte med at levere sproglig public service til danskerne og går ind for, at Danmark skal have et nationalt ordbogsværk på linje med museer, teatre og orkestre. Forudsætningen er en politisk vilje til at prioritere sproget som en del af kulturen”.

Ordnet.dk har 60.000 daglige besøgende. Den Danske Ordbog er udviklet i samarbejde med Dviance og Miracle A/S. Danish App Awards 2013 blev holdt for tredje år i træk. Arrangør er Aller Media og Shape.

}