Ses vi til årsmødet i Kolding 10.-11. november?

Del artikel:

Kære tillidsvalgte

DM’s årsmøde for tillidsvalgte nærmer sig med hastige skridt. Det holder vi den 10.- 11. november i Kolding, og næsten alle 180 pladser er allerede besat. Det bliver en lejlighed til at træde ud af en travl hverdag og blive klogere sammen.

Igen i år er der vigtige problemstillinger på programmet, som virkelig fortjener, at vi bruger tid på at drøfte, hvordan vi med jeres hjælp bedst kan løfte dem på arbejdspladserne.

En af de helt store ting stadig er hjemmearbejde, som er et udbredt ønske blandt DM’s medlemmer. Hjemmearbejde rejser samtidig også en række spørgsmål for os som forening og for jer som tillidsvalgte. Hvad sker der fx. med fællesskabet og det sociale liv på arbejdspladsen, når man ændrer på den fysiske indretning, og kan vi få det bedste fra begge verdener? Og hvordan kan man skabe et retfærdigt arbejdsfællesskab på de nye betingelser?

Det er nogle af de spørgsmål, vi får lejlighed til at drøfte i Kolding – og i tiden fremover. Det er sindssygt vigtigt, at vi i vores fagforening kan være med til at udvikle gode svar på dem. Husk for øvrigt, at man altid kan få sparring i DM’s sekretariat, hvis man helt konkret skal være med til at lave en lokalaftale om hjemmearbejde.

Ligestilling på arbejdspladserne og i hele samfundet er vigtigt. Vejen er nu banet for at få indført øremærket barsel. Men ligestilling handler om mere end det. Det handler også om at skabe et inkluderende arbejdsmiljø, hvor alle kan føle sig velkomne. Metoo-bølgen har medført en opmærksomhed på ting, der for bare få år siden blev fortiet, fortrængt eller set gennem fingre med. Det er godt. Men det rejser også en række spørgsmål, som vi i fællesskab skal udvikle svar på. Hvordan kan man fx undgå skjult forskelsbehandling af ansøgere til ledige stillinger? Og hvordan kan man sikre reelt mangfoldige arbejdspladser?  

I alt det og meget mere spiller I en vigtig rolle som tillidsvalgte – og det er vigtigt, at vi tager os tid til sammen at udvikle gode svar. Jeg er stolt af at være formand for en forening, hvor I hver dag er med til at arbejde for bedre arbejdspladser.

Jeg håber, at jeg møder mange af jer i Kolding til november!

Bedste hilsner
Camilla Gregersen

}