Hjælp til at fremme den grønne omstilling på din arbejdsplads

Del artikel:

Der var tale om et reelt gennembrud, da vi i DM fik indført en styrkelse af medarbejderinddragelsen i den grønne omstilling på arbejdspladserne i forbindelse med forhandlingerne til OK21.

Og hvad så nu, tænker du måske?

Hvad kan du gøre for at hjælpe med at fremskynde den grønne omstilling, og gør tiltag på din arbejdsplads overhovedet en forskel? De spørgsmål vil vi gerne hjælpe med svar på.

Det vil vi gerne, fordi det er en vigtig samfundsmæssig dagsorden, og fordi vi har besluttet, at DM skal arbejde for et samfund, som muliggør et bæredygtigt arbejdsliv. Derudover er den grønne omstilling på arbejdspladserne et centralt punkt i DM’s arbejdsprogram for 2022-2025.

For tre år siden gik DM sammen med andre fagforeninger samt en række grønne NGO’er ind i alliancen ’Broen til Fremtiden’, og sammen har vi lavet en guide til, hvordan man kan fremme den grønne omstilling på arbejdspladsen. Vi lancerer guiden i denne uge, og vi håber, at den vil give dig inspiration.

Vi håber også, at du som tillidsrepræsentant vil hjælpe med at få den bredt ud og brugt, så vi sammen kan få sat endnu mere skub i den grønne omstilling. Du kan gøre en forskel ved at bidrage konstruktivt til kommende grønne initiativer på arbejdspladsen og ved måske at inddrage interesserede medlemmer og andre, der kan hjælpe med at skubbe på.

Udover inspirationsguiden arbejder vi også på et projekt med fokus på de tillidsvalgte og den grønne omstilling, hvor vi gennem en inddragende bottom-up-proces ønsker at få inspiration og viden til, hvordan vi bedst bliver i stand til at arbejde med den grønne omstilling og håndtere de dilemmaer, der forventes at opstå. Målet er at kunne tilbyde et nyt modul i TR-uddannelsen målrettet den grønne omstilling på arbejdspladsen.

Små ting som kødfrie dage og genanvendelse nytter, når vi lægger dem sammen på tværs af de mange arbejdspladser. Og hvorfor ikke gå forrest i kampen for at løse vor tids største udfordring?

Vi vil også selv gøre en forskel i DM’s sekretariat, hvor vi arbejder med indsatser i forhold til bygninger, adfærd, forplejning og transport med videre.

Som altid tak for din indsats for kollegerne.

God jul!

Bedste hilsner
Camilla Gregersen
Formand i DM

}