Nu skal OK24 ud at leve

© Rasmus Kongsgaard

Kære tillidsvalgte

Tak for den massive opbakning til OK24. Flere end 9 ud af 10 af de afgivne stemmer på AC-området satte kryds ud for JA. Det giver aftalen stor og solid legitimitet.

Desværre var blækket på protokollaterne knap nok tørt, før jeg modtog foruroligende meldinger fra nogle af vores tillidsvalgte rundt omkring i landet.

De tillidsvalgte fortalte, at deres lokale ledelser taler om spareøvelser og ansættelsesstop ude på arbejdspladserne, fordi økonomien er for presset til de lønstigninger, vi har forhandlet hjem. 

Det er ikke i orden. En aftale er en aftale. Det er jo derfor, vi har lavet aftalen med Finansministeriet.

Da jeg hørte meldingerne, tog jeg det videre til AC, som har bragt det op for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, der er den del af Finansministeriet, som forhandler overenskomst på vegne af staten.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen er heldigvis enige med AC og mig i, at de aftalte lønstigninger og den øvrige økonomiske ramme står ved magt.

Styrelsen vil nu kommunikere klart til de lokale ledelser, at pengene til de aftalte lønstigninger bliver udmøntet, og at overenskomstresultatet derfor ikke kan bruges som argument for nedskæringer.

Det er jeg naturligvis glad for.

Vi er opmærksomme på, at der kan være en presset økonomi flere steder. Hvis I derfor stadig på arbejdspladsen oplever, at den lokale ledelse overvejer eller taler om nedskæringer på den ene eller anden måde grundet overenskomstresultatet, kan I kontakte jeres kontaktperson i sekretariatet.

Læs her, hvordan budgetterne fastlægges, og bevillinger og tilskud reguleres, så der er rum til de aftalte lønstigninger. Artiklen giver et godt indblik og klæder jer på med argumenter, hvis lokale ledelser forsøger at bruge overenskomstresultatet til at lægge pres på jer.

Og så går vi jo i gang med overenskomsterne på privatområdet, hvor en del jo følger lige efter OK24. Vi er i praksis altid i gang med at forhandle eller implementere overenskomster, og der har vi gavn af samspil med jer.

Tak for jer og jeres indsats!

Bedste hilsner

Camilla Gregersen
forperson i DM