Gå til sidens indhold

Forskningspriser

Hvert år uddeler DM to forskningspriser på hver 50.000 kroner som en anerkendelse af en fremragende forskningsindsats. Se små film eller hør podcasts med de to vindere fra 2018.

Vinder af DM's Forskningspris 2018 inden for humaniora og samfundsvidenskab

Lasse Horne Kjældgaard er forskningsleder og professor i dansk litteratur ved Roskilde Universitet, hvor han har ydet en pionerindsats inden for forskningen i velfærdsstat og litteratur.

Hør Lasse Horne Kjældgaard fortælle om sin forskning og få et indblik i hans arbejde.

 

Vinder af DM's Forskningspris 2018 inden for naturvidenskab og teknologi

Kristine Niss er professor MSO og fysiker på Roskilde Universitet, hvor hun arbejder med eksperimentalfysisk. Kristine bedriver grundforskning og hendes forskningsbidrag kan både få betydning for fremtidens medicin og vores anvendelse af fx plastik.

Hør Kristine Niss fortælle om sin forskning og få et indblik i hendes arbejde.

 

Om DM's Forskningspriser

DM's Forskningspriser uddeles først og fremmest som en anerkendelse af en fremragende forskningsindsats. Desuden tæller det også, at man har formidlet sin forskning til den brede offentlighed og har arbejdet utraditionelt og på tværs af discipliner. 

Kandidater til DM's Forskningspriser kan både findes blandt kendte, etablerede forskere og blandt morgendagens stjerner, som er på vej med grænsebrydende grundforskning eller nytænkende anvendelse af forskningsresultater.

Vi modtager indstillinger til dette års forskningspriser i efteråret 2019.  

12 år med DM's Forskningspriser