Til indhold

Forskningspriser

DM

Hvert år uddeler DM to forskningspriser på hver 50.000 kroner som en anerkendelse af en fremragende forskningsindsats.

DM's Forskningspriser uddeles først og fremmest som en anerkendelse af en fremragende forskningsindsats. Desuden tæller det også, at man har formidlet sin forskning til den brede offentlighed og har arbejdet utraditionelt og på tværs af discipliner. 

Kandidater til DM's Forskningspriser kan både findes blandt kendte, etablerede forskere og blandt morgendagens stjerner, som er på vej med grænsebrydende grundforskning eller nytænkende anvendelse af forskningsresultater.

Indstil forsker til DM’s Forskningspriser 2021

Coronakrisen har vist, at forskning er afgørende, hvis vi som samfund skal overkomme de store udfordringer, vi møder. Samtidig viser coronakrisen, at vi ikke kender den viden og de løsninger, som vi kan få brug for i fremtiden.

Det er derfor vigtigt, at vi fastholder og udvikler en stærk og dynamisk forskning, og at vi støtter de forskere, der med nysgerrighed og dygtighed driver forskningen og samfundet videre.

Vi i DM håber, at du gerne vil hylde en forskerkollega, som har bidraget med højt kvalificeret forskning, der bidrager til at gøre os alle sammen klogere og derved understøtter, at vi som samfund og som mennesker udvikler os i en positiv retning.

Har du en god forskerkollega i tankerne, så benyt formularen og beskriv din kollega og dennes forskning.

Indstil en forskerkollega

13 år med DM's Forskningspriser

Se tidligere prismodtagere