Gå til sidens indhold

Grunduddannelse

Grunduddannelsen består af i alt fire kurser og klæder dig på til at varetage de vigtigste funktioner som tillidsvalgt. Du skal helst gennemføre grunduddannelsen inden for det første år, efter du er valgt.

Når du har taget grunduddannelsen, har du adgang til kurser på diplomuddannelsen som en del af TR-uddannelsen. Derudover kan du deltage på et gratis kursus i DM's kursusafdeling eller hos Akademikerne.

1. Intro til TR-rollen: Få det basale grundlag for at kunne fungere som tillidsrepræsentant. Vi har fokus på din rolle, og du får redskaber til at håndtere situationer, der kræver hurtig handling.

2. Forhandling og løn: Dette kursus giver en introduktion til overenskomstens lønsystem, de årlige lønforhandlinger og forhandlings teori i almindelighed.  Du bliver klædt på til at strukturere og  planlægge jeres lokale forhandlinger af såvel løn som andre forhold. Gennem oplæg og øvelser, tilstræbes det, at du får viden om og erfaringer med at være i forhandlingssituationer, se muligheder og agere hensigtsmæssigt.

3. Trivsel og psykisk arbejdsmiljø: Du får viden om trivsel og redskaber til at identificere og hjælpe kolleger, som mistrives og derigennem arbejde med at styrke den kollektive trivsel.

4. Organisation, ledelse og forandring: Vi har fokus på at styrke din strategiske forståelse af egen rolle i organisationen og dine muligheder for at få indflydelse.

Alle grundkurserne varer to dage.

Uddannelse og kurser for tillidsvalgte

Se aktuelle kurser og arrangementer for tillidsvalgte i DM's kalender.

Se DM's kalender