Gå til sidens indhold

Uddannelse og kurser

Som tillidsvalgt kan du komme på gratis kurser og uddannelsesdage og blive uddannet helt op til diplomniveau. Alle tillidsvalgte bliver klædt grundigt på til at varetage deres hverv.

Kursister
© Niels Hougaard

Der er mange muligheder for at få inspiration, ny viden og uddannelse som tillidsvalgt i DM. Og du kan selv skrue op og ned for niveauet, og for hvor meget tid du vil investere. Formålet med uddannelsesudbuddet er at give dig en solid forståelse af rollen som tillidsvalgt, gode redskaber til at få indflydelse og skabe bedre vilkår på din arbejdsplads og viden om helt aktuelle ændringer, der kan påvirke dit og dine kollegers arbejdsliv. 

Vi vil gerne klæde dig godt på til at varetage dit hverv, så vi opfordrer til at tage så meget uddannelse, du kan finde plads til i hverdagen. Grunduddannelsen er obligatorisk, og vi anbefaler dig at tage den i løbet af din første tid som tillidsvalgt. Når du har gennemført introkurset, vælger du selv, i hvilken rækkefølge du vil tage de øvrige grundkurser. På den måde kan du tilpasse din uddannelse til de konkrete opgaver og udfordringer, du står med som tillidsvalgt.

Når du har gennemført grunduddannelsens tre kurser, har du som tillidsrepræsentant, adgang til et gratis kursus gennem DM Kurser og Akademikerne. Tilbuddet gælder ikke suppleanter. DM’s diplomuddannelse med certificering på 5 ECTS point er for dig, der har mulighed for at investere lidt mere tid, og har lyst til en mere teoretisk indføring i de dilemmaer og udfordringer, der kendetegner tillidshvervet.

Du kan altså selv sætte retningen og farten i din uddannelse og kompetenceudvikling som tillidsvalgt.

Alle kurser og arrangementer er gratis, og du får en invitation på mail. DM dækker løntræk fra din arbejdsgiver, hvis du bliver trukket i løn ved deltagelse i kurserne.

Se praktiske oplysninger om uddannelse og kurser 

Mentorordning

Er du nyvalgt TR, eller har du bare lyst til sparring i forhold til din rolle som tillidsvalgt, kan du få en mentor gennem DM's mentorprogram. Du bliver matchet med en erfaren TR, som kan give dig sparring og inspiration ud fra hans eller hendes egne erfaringer i forhold til TR-rollen. Som erfaren TR kan du selvfølgelig også selv blive mentor for en yngre kollega.

Læs mere om mentorordningen og bliv mentor eller mentee

Uddannelse og kurser for tillidsvalgte

Se aktuelle kurser og arrangementer for tillidsvalgte i DM's kalender.

Se DM's kalender