Gå til sidens indhold

Redskaber til forandringer

I DM har vi udviklet redskaber, som du som tillidsvalgt kan bruge til at skabe mere samarbejde med kollegerne og andre tillidsvalgte, så I sammen kan skabe forandringer.

I DM tror vi på, at forandringer på arbejdspladserne skabes i fællesskab. At tillidsvalgte og kolleger sammen sætter sig forandringsmål og laver en strategi for at nå i mål. Se videoen her og få inspiration til, hvordan I kan gøre på jeres arbejdsplads.

Sæt realistiske mål for jeres forandringsprojekter

Det er vigtigt, at I arbejder med en sag, som mange føler for, og som kan vindes. Derfor skal I nå frem til realistiske forandringsmål. Vi har udviklet værktøjskort, der understøtter samtaler og fælles handlinger, og som hjælper jer til at holde snuden i sporet.

Download værktøjskort
Download PowerPoint med værktøjskort mv. til klubmøder

En-til-en-samtaler

Når du arbejder med at skabe forandringer i et fællesskab, er det vigtigt med gode relationer, og en-til-en-samtaler er den allerstærkeste måde at skabe relationer til kollegerne på. I lærer hinanden at kende, og du finder ud af, hvad de er optaget af. Og når de mærker, at deres mening har betydning, får de lyst til at indgå i fællesskabet.

Vi har udviklet et samtalekort, som du kan bede kollegerne udfylde, inden I skal tale sammen. I kortet bliver de bedt om at nævne tre gode ting ved jeres arbejdsplads og tre ting, der kan forbedre arbejdspladsen. Det er meget enkelt, men kan have en næsten magisk virkning på jeres samtale. Prøv det.

Download 3 bedste og 3 bedre

Redskaberne kan buges lokalt og på tværs

Redskaberne kan bruges, både når du samarbejder med kollegerne på din arbejdsplads og med tillidsvalgte i dit lokalområde og på tværs af landet.

Det er afgørende vigtigt, at I som tillidsvalgte arbejder strategisk med at opbygge relationer. Både til kollegerne på jeres arbejdspladser, kollegerne imellem og blandt jer som tillidsvalgte.

Når relationerne er på plads, er det lettere at skabe grobund for forandringer, afdække hvad I vil forandre sammen, og hvordan I kan gøre det.

Vi har oprettet fem regionale netværk for tillidsvalgte, hvor du kan skabe relationer til andre tillidsvalgte i din region og udveksle erfaringer.

Meld dig ind i dit netværk for tillidsvalgte
Læs mere om, hvorfor fællesskaber kan skabe forandringer