Til indhold

Skab forandringer sammen

© Niels Hougaard

Mange problemer rundt om på arbejdspladserne er kollektive og løses bedst af medarbejderne i fællesskab. Derfor vil vi i DM skabe kollegafællesskaber, som kan opnå konkrete forandringer.

Du kan måske genkende dette: de største udfordringer på din arbejdsplads kan ikke udelukkende løses via aftaler, overenskomster og kontrakter. Måske døjer I med dårligt arbejdsmiljø, strenge dokumentationskrav, for mange opgaver fordelt på forkerte skuldre eller måske har I problemer med en leder, der ikke lytter til medarbejdernes bekymringer? De fleste af disse udfordringer skal løses i fællesskab, ikke af ensomme helte.

Hvis du er tillidsvalgt eller kontaktperson ved du bedst, hvad jeres udfordring på arbejdspladsen er. Sammen med kollegerne ved du, om jeres udfordring er en uigennemsigtig lønpolitik, lige adgang til efteruddannelse, ondt i arbejdsmiljøet eller noget helt andet. Derfor er det også dig og dine kolleger, der er de bedste til at løse problemerne.

Som tillidsrepræsentant eller kontaktperson har du en vigtig rolle i at være med til skabe fællesskaberne og til at motivere kollegerne. Men det er ikke noget, du behøver stå alene med. Du har først og fremmest dine kolleger, og du får her helt konkrete værktøjer, som du og dine kolleger kan bruge til at skabe de forandringer, I ønsker. Som tillidsvalgt har du desuden DM’s regionale netværk for tillidsvalgte, og vi anbefaler, at du bruger dine TR-kolleger til erfaringsudveksling, sparring og inspiration.

Konkrete værktøjer

På disse sider får du helt konkrete værktøjer, som du og dine kolleger kan bruge til at skabe de forandringer, I ønsker.

Alt efter arbejdspladskultur, normer, relationer og vilkår, kan det være forskellige opgaver, I skal starte med. Men en ting er sikkert: I skal starte med at styrke jeres kollegiale fællesskab. For uden hinanden kan I ikke opnå de forandringer, I ønsker.

Til hver opgave knytter sig konkrete værktøjer, som du finder i menuen til højre.

; ;