Gå til sidens indhold

DM NATUR & KULTUR oktober 2019

Natur & Kultur belyser i denne udgave de enorme lønforskelle, der findes både inden for museumsbranchen, og hvis man sammenligner med akademiske lønninger generelt i kommunerne. Vi hører også reaktioner på regeringens finanslovsudspil, der til manges skuffelse ikke lægger op til et stop for omprioriteringsbidraget, men måske alligevel har en dør på klem for, at det kan ske. En række lokalradioer vil med opbakning fra flere kulturinstitutioner forsøge at udkonkurrere Radio24syv i kampen om en landsdækkende DAB-kanal, og så er DMI gået i luften med et ’Klimaatlas’, der viser, hvad klimaforandringerne får af konsekvenser helt ned på lokalt plan.
 • Leder

  Det ser skidt ud med lønnen på de danske kulturinstitutioner, som det fremgår af artiklen om løn på museumsområdet.

  Læs mere
 • Museumslønninger hænger efter – både indadtil og udadtil

  Akademikere på museer ligger langt under de kommunale løngennemsnit. Men også blandt museerne er der meget store forskelle. ”Det har jeg det ikke godt med,” siger direktør på Vendsyssel Historiske Museum, der ligger i den tunge ende.

  Læs mere
 • Kulturlivet ryster på hovedet over finanslovsforslag

  Kulturinstitutioner slipper ikke for besparelser de kommende år ifølge regeringens forslag til finanslov. Det skuffer både ansatte og politikere uden for regeringen. Professor ser dog oplagte muligheder for, at man kan finde pengene i finanslovsforhandlingerne.

  Læs mere
 • Kulturkanal droppet – nu satser museer på radio

  Der bliver ingen ny tv-kanal med kulturstof, som en række museer ellers havde håbet, de kunne vinde retten til at drive. Nu er flere kulturinstitutioner i stedet med i buddet på den DAB-radiokanal, der skulle være Radio24syvs redningskrans.

  Læs mere
 • DMI er klar med guide til fremtidens vandmasser

  Med Klimaatlas vil alle kunne se, hvor meget vand – både fra oven og fra neden – vi må indrette vores samfund på at tage imod i de kommende år. ”Det kan sagtens være, at nogle vil spærre øjnene op, når de opdager de konkrete konsekvenser”, siger klimaforsker.

  Læs mere