Coronavirus

Du kan bruge DM’s digitale vejledning eller kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvordan virussen påvirker dit arbejdsliv.

Gå til sidens indhold

DM NATUR & KULTUR juni 2018

Dette nummer handler om, hvordan man lokalt sikrer, at det nye overenskomstresultat kommer alle til gode. Vi ser også på konsekvenserne af EU’s persondataforordning på arkiver og museer, samt på museernes store fokus på publikum, der giver høje besøgstal, men måske har andre omkostninger.
 • Leder, juni 2018

  Ingen garanti for, at alle får del i den samlede lønkage.

  Læs mere
 • Ikke virkelighed for alle

  En del af OK18-aftalen skal udmøntes i lokale lønforhandlinger, men mange medlemmer særligt på små arbejdspladser kommer aldrig til forhandlingsbordet, fortæller faglig konsulent. Også på store arbejdspladser skal tilbageholdene kolleger trækkes til fadet.

  Læs mere
 • Ny løn har været en parodi

  På Vardemuseerne har ledelse og medarbejdere valgt at springe individuelle lønforhandlinger over og lave en aftale om automatisk tildeling af tillæg. Før brugte man en masse kræfter ”uden at nogen blev glade”, forklarer direktør Claus Kjeld Jensen.

  Læs mere
 • GDPR i arkiverne

  EU’s persondataforordning kræver en kulturændring på museer og arkiver, siger jurist. Odenses stadsarkivar advarer imod barrierer for digital indsamling, der i forvejen halter.

  Læs mere
 • Museers publikumsfokus

  For niende år i træk er besøgstallet på statslige og statsanerkendte museer steget. På Nationalmuseet har Rane Willerslevs ’publikum først’-strategi knækket den negative kurve. Men flotte besøgstal siger ikke noget om udstillingskvaliteten, og det store publikumsfokus kan have omkostninger, advarer professor.

  Læs mere
 • Kort nyt

  Kort nyt fra området

  Læs mere