Til indhold

DM-Seniorer Øst interessegrupper

Har du nogle særlige interesser, så find nogen i din regionale afdeling at dyrke dem med.

Det er medlemmerne selv, der tager initiativ til og leder de forskellige interessegrupper.

Bestyrelsen vil gerne være behjælpelig med udsendelse af information til alle medlemmer, når der planlægges en ny interessegruppe. 

Skriv til formanden, Klavs Bender - klavs.bender@dm.dk, hvis du tænker på at starte en gruppe.

 • Moderne kirkekunst, Storkøbenhavn

  Kirkegruppen besøger nye og gamle kirker i Storkøbenhavn for at se på moderne kirkekunst, det vil sige, kirkekunst der er skabt efter 2. verdenskrig. Det kan være spændende kirkearkitekter, altertavler i form af moderne malerier, gobeliner, skulpturer, glasmosaikker eller hele udsmykningen og indretningen af en moderne kirke. Der kan også indgå museumsbesøg til udstillinger med kirkekunst.

  Normalt besøger vi to kirker i nærheden af hinanden på turene. Vi bruger offentlige transportmidler og har madpakke med, som vi spiser undervejs.

  Sæsonens kirkebesøg planlægges på et møde i kirkegruppen i marts måned.

  Aase Riis forbereder oplæg til hvert besøg.

  Er du interesseret, så send en mail til Jette Lassen, som er gruppens kontaktperson. Telefon 49 21 80 16; mobiltelefon 41 19 16 59.

 • Rejseklub

  Jytte Kreiborg, Helen Krag og Hanne Gøtzsche mødtes 30. januar 2009 for at drøfte, hvorfor vi var interesseret i en form for rejsefællesskab:

  Det er kedeligt at rejse alene og især til storbyer. Det er mere udbytterigt at have nogle at dele oplevelsen med umiddelbart.

  Nogle af os har prøvet grupperejser af svingende karakter, hvilket ikke behøver at afholde os fra at deltage fremover.

  Det er spændende at planlægge en tur sammen, som i de fleste tilfælde bliver mere interessant og billig.

  Vi vil ikke selv påtage os at være tekniske arrangører af rejser, men vi kan bruge hinandens viden på turen. Foreløbig har der været vellykkede ture til Berlin og Krakow.

  Er I interesserede, så send en mail til Ulla Retlev.

 • Skovtursgruppen

  I skovtursgruppen er vi sammen om at nyde naturen i hinandens selskab. Vi går fire til fem ture om året, fortrinsvis om eftermiddagen, og ansvaret for at arrangere turene går på omgang blandt de medlemmer, som brænder for et godt turmål.

  Vi aftaler fra gang til gang, hvem der arrangerer næste tur med fælles transport i biler fra en station i nærheden af turmålet. Der vil blive vandret i et tempo, så vi har tid til at nyde omgivelserne, og der vil være en pause undervejs, hvor man kan nyde sin medbragte mad og drikke.

  Turene er af et par timers varighed.

  Kirsten Graa Thomsen - mobil 50 71 62 31 - er koordinator for gruppen og tager også mod nye tilmeldinger til gruppen.

 • Teaterkreds

  Tovholder er Elisabeth Sørup

  Teaterbesøg

  Hver sæson (forår og efterår) vælger vi ca. en forestilling om måneden fra både små og større scener og sender tilbud ud til alle på vores mailingliste. Vi stræber efter at få grupperabat eller teaterrabat.

  Man må være forberedt på at handle hurtigt, da teatrene som regel giver meget kort tid mellem billetreservation og betalingsfrist. 

  Det vil være fint, hvis I kommer med forslag til valg af forestillinger!

  Forpremierer 

  Flere aviser tilbyder nu forpremierebilletter, hvorfor vi meget sjældent kan komme i betragtning. Men vær opmærksom på, at man kan købe billige forpremierebilletter til Skuespilhuset.

  Pensionistbilletter 

  Desværre tilbyder Det kgl. teater ikke længere pensionistbilletter til reduceret pris.

  OBS!

  Grønnegårds Teatrets forpremiere på den årlige, store sommerforestilling vil fortsat indgå i DM-Seniorer Østs sommerprogram.

  Tilmelding til mailinglisten

  Send en mail til Elisabeth Sørup