Gå til sidens indhold

Valg til DMO: Bliv aktiv i din fagforening

DMO opfordrer dig til at stille op til det kommende bestyrelsesvalg i efteråret.

Lige nu arbejder DM på højtryk for at aktivere medlemmerne i forbindelse med den varslede konflikt. Og vil du op på barrikaderne eller bare tage din del af læsset i solidaritetens navn, så tøv ikke med at melde dig under fanerne via aktivitetok18@dm.dk.

Men der kommer også en dag på den anden side af foråret, hvor situationen blive mere normal. Og her er der også brug for dig. DMO opfordrer dig derfor til at stille op til det det bestyrelsesvalg, der kommer i efteråret.

Artikel%207,%20Mette%20Sejerup%20Rasmussen
Foto: Hans Søndergaard

Så hvorfor egentlig blive politisk aktiv i sin fagforening? Vi har spurgt et af de nyeste bestyrelsesmedlemmer, cand.scient. i biologi, Mette Sejerup Rasmusen, hvad det betyder for hende.

Hvad laver du i dit job Esbjerg Kommune?
”Til daglig arbejder jeg med at passe på vores beskyttede natur, når der sker overtrædelser af naturbeskyttelsesloven og ved at udføre naturpleje samt ved at løfte kommunens forpligtelser i vores Natura 2000-områder. Så er jeg tillidsrepræsentant for DM’s medlemmer i Teknik & Miljø, Esbjerg Kommune og valgt til at repræsentere AC i kommunens Hoved-MED”.

Hvad fik dig til at melde dig til bestyrelsesarbejdet i DMO?
”Jeg er jo medlem af en rigtig fagforening, det betyder bl.a., at vi har medlemsdemokrati og dermed kan præge, i hvilken retning og på hvilken måde vores fagforening skal arbejde. Det mener jeg forpligter. Så hvis man har en holdning til fagforeningens arbejde, må man også aktivt deltage. Jeg har i en del år været en del af TR-netværket, nu TR-forum, så da jeg blev opfordret til at stille op til DMO's suppleringsvalg i 2017, skulle der ikke lang betænkningstid til”.

Hvad er det vigtigste I har besluttet, mens du har siddet i bestyrelsen, som har betydning for medlemmerne?
”Nu har jeg ikke været med så længe, så de helt store beslutninger har jeg ikke bidt mærke i. Det vigtigste, jeg har arbejdet med, har været at arrangere arbejdspladsbesøg med interview af vores medlemmer og deres kollegaer omkring deres arbejdsliv. Den beslutning var vist taget, inden jeg trådte ind i bestyrelsen. Så det vigtigste, jeg føler at have været med til at beslutte, må være at bidrage økonomisk til et arrangement vores medlemmer afholdt sammen med andre faglige organisationer i forbindelse med kommunevalget 2017. Der var lokalt varslet store besparelser, hvis konsekvenser man ønskede at gøre politikerne opmærksom på betydningen af”.

Er fagforeningspolitik ikke en smule kedeligt?
”Kedeligt! Jeg har nok egentlig ikke tænkt det at have en holdning og mening omkring min fagforening som fagforeningspolitik. Men når det nu er det, man kalder det, så må svaret være nej, det er ikke kedeligt at have en holdning og mening om sin fagforening og arbejde for, at jeg og mine kollegaer får Danmarks bedste fagforening. Det er ikke alle emner der for mig er lige interessante, men vi er og skal være en bredt sammensat bestyrelse som kan komplementere hinanden, og det synes jeg, at vi er”.

Hvad er din mærkesag?
”Min mærkesag er helt klart, at DM skal være for alle medlemmer og skal være vedkommende for alle, uanset hvor man bor, og hvad man laver. Hører man til i DM, skal man også kunne se sig selv i DM. Det er det, jeg arbejder for, at DM skal være i fremtiden”.

Hvad for en fagforening skal DM være i fremtiden?
”Om man som medlem bor i Thy, Aarhus, Tønder eller på Frederiksberg, så skal DM være nærværende og relevant. Med det mener jeg ikke, at vores sekretariat skal have satellitter i hele landet, men at vi skaber mulighed for et stærkt lokalt, regionalt og nationalt engagement og får skabt en kultur, så DM ikke bare er vores sekretariat ovre i København/Aarhus. Vi er DM”.

Hvorfor skal man stille op til DMO’s bestyrelse?
”Man skal stille op til DMO, fordi vi sammen kan skabe et stærkt DM. Vi har brug for forskelligheden, for vi er meget forskellige, vi medlemmer af DM, men vi har også meget til fælles. Så har man en mening og holdning til vores fagforening, så har vi brug for jer i DMO til at skabe den bedste fagforening. Og inden man bliver skræmt af, at det lyder til at være et voldsomt stort arbejde, der skal udføres ved siden af ens professionelle job, så bare rolig, vi har nemlig i DM et helt fantastisk sekretariat, der hjælper”.