Gå til sidens indhold

Maj 2017

Trivsel, fleksibilitet og arbejdstid. DM Offentlig sætter denne gang fokus på tendenser på det offentlige arbejdsmarked.
 • Trends og tendenser på det offentlige arbejdsmarked

  Velkommen til DM Offentligs sektorblad, som i denne omgang sætter fokus på en række trends og tendenser på det offentlige arbejdsmarked.

  Læs mere
 • Flere magistre er på deltid

  Andelen af kommunalt ansatte magistre med deltidsarbejde er vokset med 23,7 procent i løbet af de seneste syv år. Det kan være godt eller skidt, mener DM.

  Læs mere
 • Tidsregistrering har forringet arbejdsmiljøet

  Ledelsen har opsagt den lokale arbejdstidsaftale på Danmarks Statistik. Men er det godt for arbejdsmoralen? Den seneste trivselsmåling tyder ikke på det.

  Læs mere
 • Fleksibel arbejdstid

  Københavns Kommunes sundhedsborgmester vil tilbyde kommunens ansatte fleksible arbejdstider. Det er positivt, mener en række AC-tillidsrepræsentanter. Men uden en garanti for, at en frivillig nedsættelse af arbejdstiden senere kan veksles til fuld tid, har forsøget begrænset værdi, mener de.

  Læs mere
 • Frihed til medarbejderne

  SF’s Ninna Thomsen har lanceret ”fleksibel arbejdstid” som et opgør med arbejdsgiverens ret til at bestemme. Men venstrefløjsdebattør mener, at forslaget vil få den stik modsatte effekt. DM’s formand er til gengæld positiv.

  Læs mere
 • Trivsel på arbejdspladser påvirker produktivitet

  Bedre service for færre penge, lyder opskriften i det offentlige. Men effektiviseringer presser medarbejderne. Og et nyt studie viser, at en vej til større produktion i institutioner og servicevirksomheder går gennem en satsning på human og social kapital.

  Læs mere
 • Mød Karin Hjortshøj Pedersen

  Hun ved lidt om mange ting, kalder sig selv ”gummistøvlebiolog” og er som offentligt ansat med til at værne om demokratiet. DM Offentlig har talt med Karin Hjortshøj Pedersen, medlem af DM Offentlig og biolog i Naturstyrelsen.

  Læs mere
 • Artikler som pdf

  Her kan du hente artiklerne samlet i en pdf.

  Læs mere