Gå til sidens indhold

December 2017

DM Offentlig handler denne gang om overenskomstforhandlingerne.
 • Medarbejdere mister omstridte fridage

  Vil medarbejderne i Region Midtjylland holde fri juleaften, må de fremover selv betale. Dermed er Region Midtjylland den tredje offentlige arbejdsgiver, der afskaffer kutymefridagene.

  Læs mere
 • Krigen om betalt frokost

  Betalt frokost i staten er et personalegode, som derfor kan opsiges, hævder Moderniseringsstyrelsen. Men er det nu også rigtigt? DM Offentlig har talt med en ekspert i arbejdsret, der har repræsenteret arbejdsgivere i lignende sag.

  Læs mere
 • Dårlig stemning før ok-forhandlinger

  Staten inddrager fridage, lokalaftaler bliver opsagt og senest hævder Moderniseringsstyrelsen nu også, at retten til betalt frokost frit og kvit kan opsiges. Forskningsleder ved FAOS, Mikkel Mailand, udlægger her, hvad der er på spil.

  Læs mere
 • Eksplosion i korte fleksjob

  30 pct. af alle fleksjob er på højest én time om dagen, viser nye tal. Foruroligende, mener DM.

  Læs mere
 • Anstændighedskrav for fleksjob og førtidspension

  Der er brug for et opgør med den mistillid, som mennesker med nedsat arbejdsevne oplever i mødet med reglerne for fleksjob eller førtidspension. Retssikkerheden skal forbedres siger DM sammen med 40 andre fagforeninger.

  Læs mere
 • Kommunens mest nørdede biolog

  Han er med til at sikre Danmarks biologiske mangfoldighed, er ansat i fleksjob og drømmer om at lære mere om insekter. Vi har talt med Bent Vestergaard Petersen, der er biolog i Kolding Kommune.

  Læs mere
 • DM vil tættere på arbejdspladserne

  Undersøgelse viser, at mange medlemmer af DM savner et fælleskab på arbejdspladsen. Det skal der gøres noget ved, og DM Offentlig er snart på vej ud på DIN arbejdsplads.

  Læs mere