Til indhold

Spørgsmål om løn fylder meget, fx hvorvidt du får løn, når du er pålagt at arbejde hjemmefra. Find svarene her.

Syg med corona

Hvis du er syg, og er ansat med løn under sygdom, har du ret til løn. Alle funktionærer og ansatte efter akademiske overenskomster har ret til løn under sygdom.

Får jeg stadig løn, når jeg er blevet bedt om eller pålagt at arbejde hjemmefra?

Ja, du skal naturligvis have løn for det arbejde, du udfører – uanset om det er på arbejdspladsen eller uden for arbejdspladsen.

Er jeg berettiget til løn, hvis jeg ikke kan møde på arbejde på grund af virussen, fordi den kollektive trafik ikke fungerer som normalt?

I normale situationer bærer man som lønmodtager selv risikoen for, at man kan komme frem på arbejde. Er man forhindret på grund af snestorm eller togstrejke, er det således ens egen risiko, og man kan blive trukket i løn, hvis man ikke kommer frem /kommer til tiden.

I denne situation, hvor restriktionerne rammer så mange mennesker i en længere periode, er det bedst at tale med arbejdsgiver om de situationer, der kan opstå.

Manglende løn?

Hvis du opdager, at du ikke har fået udbetalt løn og er i tvivl om, om din arbejdsgiver kan være gået konkurs, så kontakt DM.

Særligt udsatte personer

Læs mere om dine lønmuligheder, hvis du er særligt udsat eller pårørende til særligt udsatte.

Hold dig opdateret

Følg med på coronasmitte.dk, hvor relevante myndigheder løbende opdaterer på udviklingen.

Læs mere

Kontakt DM

Hvis du har bekymringer i forhold til din løn i forbindelse med coronavirussen, kan du kontakte DM.

Kontakt DM

Sådan får du styr på din økonomi

Coronakrisen kan påvirke din økonomi - uanset om du mister dit job eller stadig har det. Få hjælp til at polstre din økonomi i temaet fra Forbrugerrådet Tænk, så du kan stå imod en økonomisk krise.

Læs mere