Til indhold

Karantæne og hjemsendelse

Få overblik over, hvordan du er stillet, hvis kommer i karantæne – fx om du får løn, og om du er forpligtet til at arbejde hjemmefra.

Får jeg løn, hvis jeg er i karantæne?

Hvis du er sat i hjemmekarantæne af myndighederne, vil det normalt være at regne som sygdom. Så hvis du er berettiget til løn under sygdom, modtager du løn, mens du er i hjemmekarantæne. Alle funktionærer og ansatte efter akademiske overenskomster har ret til løn under sygdom.

Hvis din arbejdsgiver sender dig i hjemmekarantæne på grund af smitte eller mistanke herom, skal arbejdsgiver udbetale løn som normalt.

Hvis du har været sendt afsted på forretningsrejse, og du efterfølgende bliver sat i 14 dages karantæne, skal arbejdsgiver også betale din løn under karantænen.

Læs mere om hvad der gælder, og hvordan du skal forholde dig i forbindelse med hjemkomst fra en privat rejse i udlandet

Er jeg forpligtet til at arbejde under hjemmekarantænen?

Du er stadig til rådighed for din arbejdsgiver under karantænen, såfremt du er rask. Derfor skal du arbejde efter aftale med din arbejdsgiver, og din arbejdsgiver må også gerne pålægge dig andre arbejdsopgaver end sædvanligt under karantænen.

Du skal dog være opmærksom på, at der er aftaler, der gør det muligt for din arbejdsgiver at pålægge dig at afholde frihed, hvis du ikke længere har opgaver at udføre. Og i sådanne perioder skal du ikke stå til rådighed for din arbejdsgiver.

Har du ekstraudgifter ved at arbejde hjemmefra, fx. til internet eller telefon, skal arbejdsgiveren dække dette.

Jeg er i karantæne/hjemsendt, men kan nu konstatere, at jeg er blevet syg. Skal jeg melde mig syg hos min arbejdsgiver?

Ja, du skal melde dig syg hos arbejdsgiver på helt samme måde, som du plejer, uanset om du er blevet syg med corona-virus eller har anden sygdom.

Læs mere om sygdom

Hold dig opdateret

Følg med på coronasmitte.dk, hvor relevante myndigheder løbende opdaterer på udviklingen.

Læs mere

Kontakt DM

Hvis du har bekymringer i forhold til karantæne eller coronasmitte på din arbejdsplads, kan du kontakte DM.

Kontakt DM