Coronavirus

Du kan bruge DM’s digitale vejledning eller kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvordan virussen påvirker dit arbejdsliv.

Gå til sidens indhold

Ekstra SU-lån til de studerende

Hjælpepakken til erhvervslivet kommer også landets studerende til gavn ved at give mulighed for optagelse af ekstra SU-lån som kompensation for mistede indtægter fra studiejobs.

Jeg er studerende og har mistet min indtægt fra mit studiejob, fordi jeg ingen vagter har. Hvad gør jeg?

Du får som studerende mulighed for at låne flere penge af staten som en kompensation for de indtægter fra studiejobs, du muligvis mister i den kommende tid, samt ekstra SU-lån til studerende på videregående uddannelser, der er i lønnet praktik i maj og juni 2020.

Du får mulighed for at låne op til to gange SU-lån i marts, april, maj og juni ud over de normale SU og SU-lånemuligheder.

De ekstra lånemuligheder svarer til op til 6.388 kroner pr. måned i marts og april. Det betyder, at du i alt kan låne op til 9.582 kroner om måneden.

Et SU-slutlån, som ydes til studerende, der er blevet forsinket på deres uddannelse og dermed ikke kan få SU, kan nu udvides fra 8.241 kroner til 14.602 kroner om måneden.

Hjælpepakken lægger op til, at den ekstra låneret kan forlænges yderligere, hvis situationen kræver det.

Du skal søge om det ekstra SU-lån på samme måde og samme sted, hvor du normalt søger om SU-lån. Når der er åbent for at ansøge, bliver det meldt ud på su.dk.

Hvornår skal det ekstraordinære SU-lån betales tilbage?

De ekstraordinære muligheder for at låne to gange SU-lån i marts og april måned skal tilbagebetales nøjagtig som det almindelige SU-lån. SU-lån skal altså først påbegynde tilbagebetaling 1. januar et år efter endt uddannelse. Det vil betyde, at de, der bliver færdige til sommer/juni, skal påbegynde tilbagebetaling 1. januar 2022.

Læs mere om de øgede lånemuligheder på grund af mistet studiejob under COVID-19

Kontakt DM

Hvis du har bekymringer i forhold til coronasmitten og hvordan du skal forholde dig som studerende, kan du kontakte DM.

Kontakt DM

Hold dig opdateret

Følg med på coronasmitte.dk, hvor relevante myndigheder løbende opdaterer på udviklingen.

Læs mere