Til indhold

Gravide og personer i øget risiko

Sundhedsstyrelsen er 30. september 2021 kommet med nye anbefalinger i forhold til gravide og andre personer med øget risiko for COVID-19.

De nye anbefalinger betyder, at du, som gravid eller særlig udsat, ikke længere behøver at blive omplaceret eller arbejde hjemmefra. Heller ikke selvom du dagligt har kontakt med mange mennesker. Dette gælder uanset din vaccinationsstatus.

Det tidligere forsigtighedsprincip, hvor gravide fra 28. graviditetsuge skulle omplaceres til andre opgaver, er heller ikke længere gældende.

Er du gravid, skal du som udgangspunkt arbejde som sædvanligt frem til det tidspunkt, hvor du kan gå på graviditetsorlov. Din arbejdsgiver har dog fortsat ansvar for at sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø, hvorfor arbejdstilrettelæggelsen bør foretages under hensyntagen til, at du er gravid/i øget risiko og i forhold til smitteforebyggelse.

Sundhedsstyrelsens hjemmeside finder du en oversigt over personer i øget risiko. Oversigten bygger på Sundhedsstyrelsens rapport over det faglige grundlag for personer i øget risiko. I rapporten kan du læse nærmere om den eksisterende viden om COVID-19, ligesom du i rapporten finder en opdateret liste over, hvilke tilstande eller sygdomme, der kan betragtes at medføre en øget risiko for et langstrakt eller alvorligt sygdomsforløb. Endelig finder du i rapporten også anbefalinger for personer med sygdomme eller tilstande, der medfører en øget risiko.

DM anbefaler

at du går i dialog med din arbejdsgiver, hvis du føler dig utryg.
Tag eventuelt fat i din lokale tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant og husk også at konsultere din læge i forhold til, i hvilket omfang dine arbejdsvilkår konkret vurderes forenelige med dit helbred.