Gå til sidens indhold

Styrket fokus på kompetenceudvikling og udvikling i job og karriere

  • DM mener, at kompetenceudvikling skal betragtes som en fast integreret del af enhver ansættelse snarere end som noget, der kun er behov for med store mellemrum eller i anledning af helt konkrete driftsbehov.
  • DM mener, at plads til selvstændigt fagligt råderum og mulighed for udvikling i job og karriere er afgørende for udvikling af den offentlige sektor og for at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere.

Kompetenceudvikling og udviklingsmuligheder i job og karriere er ingredienser i sikringen af såvel den langsigtede samfundsøkonomi som det enkelte menneskes fortsat gode levevilkår. For samfundet er det afgørende, at alle vedbliver at dygtiggøre sig gennem hele arbejdslivet, hvis ikke den teknologiske og sociale udvikling skal efterlade større grupper på arbejdsmarkedet uden de rigtige kompetencer. En nyuddannet akademiker anno 2021 vil komme til at prøve kræfter med ikke bare én, men flere generationer af stillinger, som ikke findes i dag. På samme vis er selvstændigt fagligt råderum og attraktive karrieremuligheder både en forudsætning for fastholdelse og tiltrækning af dygtige medarbejdere og for fortsat udvikling af den offentlige sektor.

Kompetenceudvikling og udvikling i job og karriere skal indtænkes, så alle har adgang til en livslang og kontinuerlig mulighed for at blive dygtigere, og således at arbejdsgiverne påtager sig et ansvar for sikre dette. Arbejdsgivernes og medarbejdernes fokus på kompetenceudvikling og udviklingsmuligheder i job og karriere, er en afgørende forudsætning for, at den enkelte kan opleve tryghed i arbejdslivet.

Oplæg til drøftelse

Hvordan får vi integreret kompetenceudvikling og udviklingsmuligheder i job og karriere som en fast integreret del af ansættelsen, og hvordan få vi det tænkt ind på en måde, så alle har adgang til at dygtiggøre sig gennem hele arbejdslivet?