Til indhold

Pension og flytninger

Hvad sker der med din pension, hvis du beslutter ikke at flytte med? AkademikerPension giver her svar på de mest gængse pensionsspørgsmål i forbindelse med et eventuelt jobskifte.

Hvad betyder det for min pensionsopsparing, hvis jeg tager orlov eller bliver arbejdsløs?

Hvis du inden din orlov i seks sammenhængende måneder har indbetalt penge til din pensionsopsparing, bevarer du i orlovsperioden automatisk dine forsikringer i 12 måneder. Det betyder, at du og din familie stadig er dækket, hvis du bliver alvorligt syg, invalid eller dør. 

Koster det mig så slet ikke noget i de 12 måneder?

Du skal ikke have penge op af lommen. Du betaler for forsikringsdækningerne og administration af din pension ved at tære på din eksisterende opsparing, og det koster, hvad der svarer til en måneds indbetaling. Har du råd til det, kan du vælge at fortsætte dine indbetalinger.

Hvilken betydning har det for min pensionsydelse, hvis jeg går på pension om 30 år ?

Hvis du ikke har indbetalt penge til pension i 12 måneder, bliver opsparingen mindre. For et gennemsnits-medlem koster et års arbejdsløshed cirka 3-4% på den livsvarige alderspension.

Hvad sker der med min pension, hvis jeg skifter job og bliver privatansat?

Som udgangspunkt beholder du din opsparing i AkademikerPension, men din nye arbejdsgiver kan have en aftale med et andet pensionsselskab, som gør, at du skal starte en ny pensionsordning et andet sted. Hvis du har lyst, kan du selv vælge at samle din pension i det nye selskab.

Hvad betyder det for mig, hvis jeg vælger at gå på pension nu – helt eller delvist – i stedet for at flytte med mit job?

For de fleste gælder, at man skal være fyldt 60 år for at kunne gå på pension, og jo længere pensionen skydes, jo højere vil den være, men der er også mulighed for at gå på delpension og eventuelt supplere op med en anden form for indtægt.

Hvilken form for individuel rådgivning kan AkademikerPension give mig i mine overvejelser omkring at flytte med mit job?

Det er altid muligt at få individuelle beregninger eller booke et personligt møde med en rådgiver. Vi sidder også klar ved telefonerne, og du er altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere

Du kan læse mere om AkademikerPension på akademikerpension.dk/. AkademikerPension står desuden bag pensionswiki.dk, hvor du kan læse meget mere om pension generelt.

Læs mere
; ;