Til indhold

Sig ja til solid formidling af forskning og nej til misinformation 

forskning

Vores videnssamfund er under pres. Alle kan råbe højt på sociale medier, og konspirationsteorier og misinformation spredes nemt, og det sætter vores demokrati og samfund under pres.

Derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi står værn om dem, der faktisk forsker og sagligt undersøger vores samfunds problemstillinger og udfordringer.

Forskning er ikke synsinger og holdninger. Forskning bruger valide metoder, tester og udfordrer teorier og tjekkes af fagkolleger. Derfor er det vigtigt, at forskere har en plads i den offentlige samtale, og at deres viden ikke blot behandles som et synspunkt.

Sig TAK til forskere og faglige eksperter, der knokler for at gøre os alle sammen klogere. Der er brug for, at de deler ud af deres viden i medierne! 

Vis din støtte

Ja, jeg støtter forskere, der stiller op i den offentlige samtale og deler ud af deres vigtige viden. Uden forskernes stemme har vi ingen modgift mod misinformation og ekkokamre. 

Skriv under her

Når du tilkendegiver din støtte, oplyser du dit navn, telefonnummer, e-mail, køn, titel og evt. et synspunkt til DM. Vi gemmer dine personoplysninger som en del af underskriftsindsamlingen og indtil formålet med behandlingen ikke længere er til stede. Efterfølgende opbevares oplysningerne alene i anonymiseret form til brug for statistik og analyse. Du kan altid anmode os om at slette dine oplysninger igen.
Læs DM's privatlivspolitik

Jeg er ikke medlem af DM, men jeg vil gerne ringes op for at høre, hvordan DM kan rådgive mig i mit arbejdsliv.

Se en aktuel sag, hvor nyt DR-program fører forskere bag lyset og ligestiller synsninger med forskningsbaseret viden.

Flere DM-medlemmer har deltaget i programmet og føler sig ført bag lyset til at diskutere videnskab under en falsk præmis 

 

 

Læs mere

Følg debatten

Følg debatten på Facebook og Twitter

#videnerfandemeikkeetsynspunkt