Til indhold

Formand for DM Privat: Der var ting, jeg gerne ville ændre

Julia Hunt
Formand for DM Privat, Julia Bjerre Hunt, svarer på seks spørgsmål om at være politisk aktiv i DM. © Hans Søndergaard

Formand for DM Privat, Julia Bjerre Hunt, svarer på seks spørgsmål om at være politisk aktiv i DM.

Hvorfor er du politisk aktiv i DM?

Jeg blev politik aktiv fordi der var ting ved det danske arbejdsmarked som jeg gerne ville ændre. Måske lidt atypisk, for jeg kom ind uden forhistorie. Jeg har ikke engang været TR. Jeg er blevet på grund af det faglige fællesskab og de fede oplevelser, jeg har haft med at få ting til at ske og mærke at det faktisk rykker ved noget.

Hvordan balancerer du det politiske arbejde med dit eksisterende arbejde?

I mit tidligere job var det sådan set ikke så svært. Da planlagde jeg det bare parallelt. Nu har jeg skiftet fra det private til det offentlige - men er stadig valgt i privat, og det gør det lidt mere vanskeligt. Men ja - jeg får det til at gå op.

Hvilke kompetencer har det politiske arbejde i DM givet dig?

Jeg har fået stor viden om en masse spændende ting; ligeløn, prækarisering, medejerskab, alverdens tendenser på arbejdsmarkedet og indsigt i forskelle på tværs af landet og europa.

Kan du nævne en politisk sag, du kæmper for/har kæmpet for, som vil forbedre forholdene for medlemmer i DM?

Jeg har jo været initiativtager til netværket BANGO (bedre arbejdsmiljø i NGOer) sammen med en håndfuld andre gode DMere. Det lever i bedste velgående, og udover at være godt for arbejdsmiljøet for de ansatte så har det også skubbet på den rejse vi har været på ift. at give plads til medlemsnetværk - hvilket jo virkelig har taget fra. Så BANGO er på mange måder en god historie; det har skabt grobund for en netværksstruktur, det har givet anledning til videndeling og anbefalinger i forhold til arbejdsmiljø i NGOer og så har det skabt en intern bevidsthed om alle de mange løstansatte medlemmer vi har i civilsamfundet og deres vilkår. Og nu får civilsamfundet jo simpelthen sin helt egen sektor!       

Kan du anbefale andre at blive politisk aktiv i DM?

Ja bestemt, hvis man har noget man gerne vil. Men man skal være tålmodig, og kunne tåle at der også er meget andet end ens egne mærkesager på programmet.

Hvordan er det sociale liv som politisk valgt i DM?

Jeg har savnet det meget under corona. DMere er virkelig skønne folk, og vi plejer at have det så hyggeligt og sjovt og holder da også normalt et par årlige middage efter møderne og finder anledninger til at tage til faglige møder og den slags.