Til indhold

DM's beretning 2019

Hør den mundtlige beretning fra DM's formand Camilla Gregersen på DM's Kongres 2019.

Med dette tilbageblik retter vi fokus på den tid, der er gået siden kongressen i 2016. Her vedtog kongressen et arbejdsprogram med fem vigtige områder, som DM har haft fokus på i den tid, der er gået. Der er opnået vigtige sejre, men der er selvfølgelig også områder, hvor der stadig skal arbejdes. Lad os sammen glæde os over alt det, vi har opnået.

Forord

Dansk Magisterforening er i en rivende udvikling. Over de seneste tre år har vi forbedret vores medlemstilbud, øget vores synlighed i offentligheden og fået flere medlemmer. Det er en forandring, som vi kan være både glade for og stolte over. Med denne beretning kigger vi tilbage på de tre år, der er gået og sætter fokus på de fem områder, som den forrige kongres besluttede, at DM skulle arbejde med. Jeg oplever, at vi er kommet langt og har udrettet meget.

Vi er dog ikke i mål endnu. Med kongressen 2019 er det mit håb, at vi tager et nyt stort skridt i retning af at blive den moderne, organiserende fagforening, som medlemmerne har fortjent.

Der er mere brug for stærke fagforeninger end nogensinde før. Uddannelsessektoren bliver fortsat mødt med store besparelser. Trods høj beskæftigelse er der fortsat for høj ledighed blandt nogle akademiske grupper. Ligeledes skal akademikere stå på mål for meget i den offentlige og politiske debat. Løsningen er vores fællesskab. Vores mål for fremtiden er flere medlemmer i stærke fællesskaber.

Vi skal bringe medlemmernes viden i spil til gavn for samfundet, og vi skal stå sammen om fortsat at forbedre løn- og arbejdsvilkår for vores mange medlemmer.

Med håb om en god kongres.

Camilla Gregersen
Formand, Dansk Magisterforening

Vision

DM er en dynamisk, stærk og synlig fagforening med flere medlemmer, mere aktive medlemmer, højere organiseringsgrad og en organiserende arbejdsform.

Mission

DM er et stærkt fællesskab af 50.000 vidende, engagerede og fagligt stolte akademikere. Vi brænder for vores arbejde og er motiverede af at bruge vores viden til gavn for borgeren, kunden og samfundet.

I DM kæmper vi for gode indtægts- og arbejdsvilkår for medlemmerne og for et bæredygtigt arbejdsliv hele livet igennem.

Vi i DM insisterer på respekt for faglig integritet og medbestemmelse, ytringsfrihed, forskningsfrihed og retten til at begå fejl som forudsætninger for at frembringe en videnbaseret samfundsudvikling.

Vi arbejder for at fremme en arbejdskultur, hvor arbejdsglæde, kritisk sans og den enkeltes mulighed for at udfolde sin faglighed er i højsædet.

Vores diversitet er vores styrke. Hos DM er der plads til mange forskellige fagligheder, for vi ved, at de bedste resultater ofte opnås, når forskellige fagligheder arbejder sammen. Vi udfylder en lang række af forskellige arbejdsfunktioner. Og DM er ikke blot til for de fastansatte, men også for studerende, ledere, pensionister, ledige, handicappede, korttidsansatte, selvstændige, freelancers – og dem midt imellem.

DM går dedikerede ind i den politiske kamp for et samfund, der respekterer viden, og for en lang række emner, der har betydning for medlemmernes arbejdsliv på tværs af arbejdsmarkedets brancher.

DM er meget mere end individuelle ydelser og den enkeltes lønningspose. Vi i DM tror på, at sammenhold gør stærk, og at varige forbedringer i arbejdslivet er noget, man kun kan opnå sammen med andre. Sammen skaber og understøtter vi stærke fællesskaber på arbejdspladser og faglige fællesskaber på tværs af arbejdspladser.