Gå til sidens indhold

Lyt til klimaforskerne

Klimaforskere og eksperter kæmper for at trænge igennem lydmuren og få politikerne til at tage klimaudfordringerne alvorligt og gribe til de nødvendige handlinger.

Klimaforsker, Jens Friis Lund, opfordrer politikerne til at tage klimaudfordringerne alvorligt og skride til handling, før det er for sent. Jens Friis Lund er en af initiativtagerne bag kampagnen 'Så er det nu: Gør valget grønt'.

Ekstreme vejrfænomener og manglende håndtering af klimaforandringerne er i dag de største trusler mod verden, lød det for nyligt fra World Economic Forum. For verdens mange klimaforskere kommer det ikke som den store nyhed. Den største overraskelse er nok, hvor vanskeligt det fortsat er at få klodens politikere til at skride til handling. Også i Danmark.

DM mener

Kun få partier havde frem mod folketingsvalget konkrete og ambitiøse bud på, hvordan vi sikrer en bæredygtighed fremtid mod klimaudfordringerne.

Vi sætter VIDEN i spil

Vi vil have politikerne til at lytte til klimaforskerne. Den grønne omstilling skal højt på dagsorden, så vi får et Folketing, der er klar til at levere grønne handlinger.

DM kæmper for

Derfor har DM valgt at give klimaforskerne en platform og sætte deres viden i spil. Som en fagforening for akademikere er vi så heldige at have dygtige klimaforskere og eksperter blandt vores medlemmer. Vi sætter dem i spil ved at støtte op om kampagnen 'Så er det nu: gør valget grønt', med nogle små film, der sætter fokus på klima, og med en valgdebat, hvor DM’s klimaforskere udfordrede politikerne.

DU kan gøre valget grønt

Sammen med en række grønne organisationer og klimaforskere støtter DM initiativet 'Så er det nu: gør valget grønt'. Og vi opfordrede alle vores medlemmer til at gøre det samme.

Målet er at få tusindevis af danskere til at presse politikerne til at levere en mere ambitiøs klimapolitik, sikre markant mere plads til naturen for vores truede arter og sikre rent drikkevand til nuværende og kommende generationer. Kampagnen er et partipolitisk uafhængig initiativ, som klimaforskere har været med til at sætte i gang. 

Læs mere om initiativet

Klimaeksperterne får ordet i DM’s valgdebat

Den 14. maj afholdt vi en valgdebat "#FV19: Klima-samtalen", hvor klimaforskere udfordrede politikerne og sammen med DM’s medlemmer pressede dem til klimaambitioner, der står mål med den forskningsbaserede viden, vi har. Se billeder og læs om indlæggene fra valgdebatten i reportagen fra arrangementet.