Gå til sidens indhold

Et godt sikkerhedsnet for alle

Fakta

Der skal være en værdig tilbagetrækning for dem, der ikke har fuld arbejdsevne. Der er ingen tvivl om, at der i nogle fag og uddannelser er større risiko for fysisk og psykisk overbelastning, men vi kan alle blive ramt. Derfor arbejder DM for, at alle på tværs af uddannelse og branche, som har mistet arbejdsevnen, skal have mulighed for en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

DM mener

Der er behov for reelle og holdbare løsninger, der kan sikre mulighed for tidligere tilbagetrækning, hvis man har nedsat arbejdsevne.

Det kræver en forbedret seniorførtidspension, en styrket reform af førtidspension og fleksjob samt større satsninger på arbejdsmiljø, forebyggelse og sporskifte.

Der er behov for løsninger, som hjælper alle der har behovet, uanset om man er ramt på krop eller psyke og uanset fag eller branche.

Alle skal have ret til folkepension. Den skal være indrettet, så alle trygt kan se frem mod afslutningen af arbejdslivet.

 

DM kæmper for

DM har sammen med Ældre Sagen udviklet en model for en seniorførtidspension.

  • Modellen skal omfatte personer med fem til ti år eller mindre tilbage på arbejdsmarkedet, hvor arbejdsevnen er nedsat til halvdelen af fuld tid.
  • Vurderingen af, om en person har ret til seniorførtidspension, skal baseres på en lægefaglig vurdering.
  • Retten til seniorførtidspension skal være uafhængig af personens aktuelle og tidligere tilknytning til arbejdsmarkedet.
  • Seniorførtidspensionsydelsen skal være på niveau med den almindelige førtidspensionsydelse.