Gå til sidens indhold

Tillykke til det nye Folketing

Vi har sat uddannelse, kultur, klima, forskning, arbejdsmiljø og et godt sikkerhedsnet for alle på dagsordenen under valget. Det har vi gjort, fordi vi mener, at vores samfund og politiske beslutninger skal bygge på VIDEN.

Nu er valget slut, og arbejdet med at holde politikerne op på deres løfter er i gang.

Lyt til klimaforskerne

Klimaforskere kæmper for at få politikerne til at tage klimaudfordringerne alvorligt og gribe til de nødvendige handlinger. Vi sætter forskernes viden i spil og giver dem ordet.

Læs mere

Styrk forskningen

Vi står over for store globale udfordringer, som vil ændre verden. Løsningerne skal blandt andet findes i forskningen. Derfor skal vi investere i forskning og sikre ordentlige forhold i forskningsmiljøet.

Læs mere

Pas på arbejdsmiljøet

Akademikeres arbejdsmiljø er mange steder presset af stress på grund højt arbejdspres, ”grænseløshed” og uklare krav og forventninger. Det skal der laves om på. Derfor presser vi på for, at folketingspolitikerne skaber de nødvendige politiske rammer omkring arbejdsmarkedet, der kan sikre sunde arbejdspladser og et godt arbejdsliv for danskerne.

Læs mere

Et godt sikkerhedsnet for alle

Der skal være en værdig tilbagetrækning for dem, der ikke har fuld arbejdsevne. Der er behov for fælles løsninger, som hjælper alle, uanset om man er ramt på krop eller psyke og på tværs af fag og branche.

 

Læs mere

Udvid Danmark - invester i kultur

Partierne lover at stoppe besparelserne på kulturområdet. Det skal vi sørge for, at de holder. Kultur udvider vores viden om os selv, vores historie og vores samfund. Kulturlivet underholder og inspirerer. Det provokerer og fremmer refleksion. 

 

Læs mere
;

Stop besparelser på uddannelse

Siden 2016 er der hvert år blevet sparet 2 procent på uddannelserne. Det har kolossale konsekvenser for kvaliteten. Det kan vi ikke være tjent med, og partierne lover nu at afskaffe besparelserne. Det vil vi holde dem op på efter valget. Uddannelse er vores fremtid.

Læs mere
29. maj 2019

”Uden en sygemelding var jeg død i dag”

39 procent af DM’s medlemmer oplever deres arbejdsliv som en kilde til stress. Tidligere lektor Linda Kragelund blev for to år siden en del af statistikken. I dag døjer hun stadig med alvorlige eftervirkninger fra sygemeldingen. Læs hendes historie, og hvad du skal være opmærksom på hos dig selv og dine kolleger. Arbejdsmiljø er et af de områder, vi sætter lup på op til folketingsvalget.

Læs mere
21. maj 2019

DM og Dansk Erhverv: Afskaffelse af omprioriteringsbidraget ikke nok til at sikre gode uddannelser

Selvom både rød og blå blok vil stoppe omprioriteringsbidraget, skal der mere til for at bremse afviklingen af Danmark som videnssamfund. Det skriver DM og Dansk Erhverv i et fælles debatindlæg bragt i Altinget Forskning og Uddannelse.

Læs mere
20. maj 2019

Klimadebat på Islands Brygge udfordrede og forpligtede politikere

Nysgerrige, forskere, medlemmer og medier var mødt op for at være en del af den grønne samtale til Så er det nu-klimadebatten, hvor fem politikere fra hele spektret diskuterede klimapolitik. Diskussionen kom efter et oplæg fra klimaforsker Jens Friis Lund, som varslede dystre udsigter, hvis vi ikke skrider til handling.

Læs mere

Følg valget