Gå til sidens indhold
15. juni 2018 Af Troels Mørk

Sådan får du det højeste udbytte af dit kursus

Du overvejer et kursus, der skal kickstarte arbejdslivet efter sommerferien. Men hvordan sikrer du, at du får det højeste udbytte af kurset? Og hvordan får du din viden fra kurset omsat til hverdagen på arbejdspladsen for dig og kollegerne? Tjek vores gode råd til at give dig det højeste udbytte af dit kursus.

Vær klar på forventninger, læringsformer og indhold.

Det er nogle af de vigtigste overvejelser, der skal gøre dig, inden du indtager din plads på kursusholdet, lyder det fra Karsten Lodahl Madsen, der er konsulent i DM og i en årrække har rådgivet akademikere i deres kursusvalg.

”Inden kurset er det vigtigt, at du forventningsafstemmer med din chef om, hvad dit udbytte skal være af kurset. Tager du kurset, fordi du skal have en baggrundsviden, eller er det fordi, du skal være ansvarlig for et kommende projekt, hvor din viden fra kurset spiller en central rolle”, siger han.

I forhold til læringsformen er det meget individuelt, hvordan man lærer bedst. Det skal hver enkelt overveje inden kurset.

”Nogle lærer bedst, hvis de er i vante rammer og kender de andre kursusdeltagere og er sammen med folk med samme uddannelsesbaggrund eller fra samme branche. Andre bliver motiveret i mødet med andre faggrupper, som åbner en ny verden for dem”, siger han og uddyber:

”Uanset hvilken type man er, er det vigtigt at gå ind til kurset med et åbent sind, vær klar på at dele egne erfaringer og udfordre sig selv – det giver de bedste resultater”.

Tilbage på arbejde efter kurset

Når de almindelige arbejdsdage venter efter kurset, kan der være en tendens til at glemme at få den viden i spil, der blev tilegnet under kurset.

”Jeg anbefaler altid kursisterne, at de laver en plan med chefen for, hvordan de bringer den nye viden i spil. Det kan være alt fra at give kollegaerne en mundtlig opsummering på et afdelingsmøde til en konkret plan for, hvilke opgaver man skal påtage sig med den nye viden i baggagen”, siger Karsten Lodahl Madsen.

Kontakt os på dm@dm.dk eller 3815 6000, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan forberede dig på dit næste kursus, eller ønsker sparring til et nyt kursus.

Se oversigt over alle vores kurser