Det Kongelige Bibliotek
Som medlem af DM får du adgang til eksklusive arrangementer, live-talks og foredrag på Det Kongelige Bibliotek – helt gratis.
I DM har vi et unikt samarbejde med Det Kongelige Bibliotek. For dig som medlem får du adgang til eksklusive arrangementer, live-talks og foredrag – helt gratis.
Vi opdaterer løbende siden, når der er nye arrangementer. Til hvert arrangement får vi tildelt et antal billetter, som du som DM-medlem kan få adgang til ganske gratis. Normalprisen på billetterne ligger mellem 65-125 kroner.
Billetterne plejer hurtigt at blive solgt, så du skal ikke vente for længe med at bestille din billet til et af arrangementerne.
Log ind på MitDM og få dine gratis billetter
Læs mere (kræver login)Kommende arrangementer, som du som DM-medlem kan få gratis billetter til:
International Forfatterscene: Robert Habeck (DE) i samtale med Lykke Friis
Tysklands vicekansler samt klima- og økonomiminister Robert Habeck er kendt som tysk politiks visionære filosof. I Habecks nyeste bog Von hier an anders (Herfra Anderledes, da) er grundspørgsmålet: Hvordan kan vi omstille vores verden til at modstå klimakrisen uden at fremme ulighed og splittelse?
Det er ét af de spørgsmål, som Habeck vil forsøge at besvare, når han gæster Den Sorte Diamant i samtale med direktør for Tænketanken Europa og tidligere klimaminister, Lykke Friis.
Dato: Fredag den 24. marts 2023 kl. 19:30-21:00.
Linn Ullmann (NO) i samtale med Lise Bach Hansen
Med sin seneste roman Pige, 1983 trevler den norske forfatter Linn Ullmann op i begær, erindringer og det fortrængte for at genfortælle og tage ejerskab over sin egen historie. En historie, der følger en 16-årig pige, da hun en vinternat farer vild i Paris’ gader og ender hos en tredive år ældre fotograf.
I Dronningesalen vil Linn Ullmann tale om erindring, fiktion, at fare vild og om den unge piges begær i samtale med Lise Bach Hansen.
Dato: Mandag den 1. maj kl. 19:00-20:30.
International Forfatterscene: Karl Ove Knausgård (NO) i samtale med Kathrine Tschemerinsky
Den norske forfatter Karl Ove Knausgård udfordrede grænsen mellem fiktion og biografi med mammutværket Min kamp og folder nu et fletværk af menneskeskæbner ud i anmelderroste storromaner.
Forårets længe ventede besøg kommer i anledning af, at Knausgård i 2022 fik Hans Christian Andersens Litteraturpris, og at han samme år udkom med Ulvene fra evighedens skov på dansk. Samtalen vil belyse forbindelsen til H.C. Andersen, Knausgårds samlede værk, samt hvad fremtiden bringer, herunder det fembindsværk, han i øjeblikket skriver på.
Dato: Torsdag den 11. maj kl. 19:00-20:30.
International Forfatterscene: Annie Ernaux (FR) i samtale med Tore Leifer
Den prisvindende franske forfatter Annie Ernaux er født i Normandiet og står i dag som en af Frankrigs største nulevende forfattere. Hun er kendt for sine selvbiografiske romaner, hvor hun udforsker temaer som familierelationer, erindring, seksualitet, lidenskab og skrift, samtidig med at hun altid er politisk og optaget af klasse og køn.
Centralt i forfatterskabet står romanen Årene, der udkom i 2008 i Frankrig, og i en dansk oversættelse i 2021 på Gads Forlag. Værket fortæller forfatterens personlige livsforløb samtidig med det bliver en stor fortælling om Frankrig op gennem det 20. århundrede set gennem Ernaux’ perspektiv.
Annie Ernaux blev i efteråret 2022 tildelt Nobelprisen i litteratur "for sit mod og kliniske skarphed, med hvilken hun afdækker den personlige erindrings rødder, fremmedhed og kollektive rammer.”
OBS! Bemærk, at arrangementet foregår på fransk og opsummeres løbende på dansk.
Dato: Mandag den 15. maj 2023 kl. 19:00.
John Elkington (UK) i samarbejde med Mette Østergaard
Oplev entreprenør John Elkington til en samtale om hans nye vision for en bæredygtig kapitalisme – en kapitalisme, der er egnet til at imødekomme det 21. århundredes udfordringer.
Han er blevet kaldt ”bæredygtighedens gudfar” og ”en evangelist for virksomheders sociale og miljømæssige ansvar længe før det kom på mode”. Igennem sin lange karriere har Elkington kredset om et centralt emne: Hvordan kan vi forme et økonomisk system, der kan skabe vækst på en ansvarlig og bæredygtig måde?
Dato: Torsdag den 25. maj kl. 19:30-21:00.
International Forfatterscene: Jan-Werner Müller i samtale med Rune Lykkeberg
Jan-Werner Müller er noget af det tætteste, vi i dag kommer på en idéhistorisk superstjerne. Til juni kan han opleves i en talk om de kræfter, der vrider vores demokrati frem og tilbage i dag.
Mød Jan-Werner Müller i samtale med Rune Lykkeberg på International Forfatterscene om demokrati, populisme og om, hvordan vi skal acceptere uvisheden som en grundsøjle i vores demokrati.
Dato: Tirsdag den 6. juni kl. 19:00-20:30.
Nej-klubben: Et opgør med kvinders karrierehæmmende opgaver på arbejdspladsen
Hvorfor ender “ikke-forfremmende” lorteopgaver stort set altid på de kvindelige medarbejderes bord? Det har forfatterne bag bogen ‘Nej-klubben’ undersøgt, og til denne talk vil to af forfatterne give deres bud på, hvad vi kan gøre ved den manglende ligestilling.
Mød Lise Vesterlund og Brenda Peyser og hør dem fortælle om de vigtige ændringer, man selv kan lave som medarbejder, og hvilke større forandringer, der er krævet fra arbejdspladserne side. For ubalancen efterlader kvinder overbebyrdede og skader samtidigt virksomhederne, der mister indtægter, produktivitet og ikke udnytter deres medarbejderes talenter.
Dato: Mandag den 2. oktober kl. 19:00-20:30.
Få din gratis billet til et af arrangementerne her
Gå til MitDMTidligere arrangementer:
Kunsten og kulturens verdensmål - en samtalerække
Hvordan bryder vi den kulturelle ulighed og får kunsten ud i alle afkroge af samfundet – og gør den tilgængelig for alle? I årets første arrangementsrække, stillede vi skarpt på kunstens rolle, hvad gør den ved mennesker og hvorfor den mangler sit eget verdensmål. Over to arrangementer tog vi, sammen med Det Kgl. Biblioteks Studens Only!-netværk og i samarbejde med Hansen & Ersbøll Agenda, del i et nyt live-format, der satte kunstens rolle på dagsordenen.
På de to events kunne du bl.a. møde Michael Thouber (direktør for Kunsthal Charlottenborg), Pernille Rosendahl (sanger og sangskriver), Kasper Holten (teaterchef) og Zenia Stampe (politolog og medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre), og vores egen forperson for DM Camilla Gregersen, der tilsammen forsøgte at samle nogle konkrete delmål til det manglende og hypotetiske 18. verdensmål: kunstens. Moderator for begge events var Lotte Hansen, administrerende direktør for konsulentbureauet Hansen & Ersbøll Agenda.
Nåede du ikke at deltage?
Gense arrangementerne om Kunstens Verdensmål lige her.
Chimamanda Ngozi Adichie (NG) i samtale med Moussa Mchangama (14. juni 2022)
Chimamanda Ngozi Adichie har et anmelderrost forfatterskab bag sig, og tog verden med storm med Americanah (2013) og En halv gul sol (2006, da. 2015), der begge har modtaget prestigefyldte priser. Adichies TED Talk We Should All Be Feminists er set mere en 6 mio. gange og udgivet som bog.
Nåede du ikke at deltage?
Er du ikke medlem?
Som medlem af DM får du adgang til alle DM's kontante medlemsfordele og en lang række faglige fordele.
Meld dig ind