Gå til sidens indhold

Workshop: Buzzwords, bullshit og jobannoncer

Hvordan ser jobopslag ud på et usikkert arbejdsmarked? Har de specifikke kendetegn? Et specifikt ordbrug? Hvordan sælger arbejdsgiveren egentlig det fleksible, prekære liv, så vi køber det uden tøven? Og hvad gør vi som flexwerkere for at gøre os attraktive for det prekære arbejdsmarked?

Denne workshop er et spændende medlemsdrevet initiativ fra fællesskabet FLEXWERKER, der beskæftiger sig med midlertidighed og usikkerhed på arbejdsmarkedet.

Til denne workshop tager vi de analytiske briller på. Vi skal se nærmere på det ocean af jobopslag, som vi, flexwerkere, svømmer rundt i, og de ansøgninger vi producerer som svar på de mange jobopslag.

I stedet for at få nervøse antræk, ondt i hovedet og stønne frustreret, fordi den næste brillante ansøgning skal skrives, smøger vi ærmerne op og skaber afstand til jobopslagene. Vi skal nemlig ikke forsøge at passe til dem eller sælge os selv, men forsøge at forstå og analysere dem.

Hvad er det egentlig, en arbejdsgiver beder om, når der står: “vi forestiller os, at du er fleksibel med arbejdstiden under praktikken”? Eller: “du er ansvarlig og i stand til at arbejde på eget initiativ, du er nysgerrig og frisk på at kaste dig ud i nye projekter, du trives i en hverdag, hvor ikke to dage er ens”?

Hvilken diskurs taler jobannoncerne ind i? Er der tale om en diskurs, hvor arbejdet bærer lønnen i sig selv? Eller er der tale om hold-kæft-og-vær-glad, ja-hat eller du-skal-bare-kunne-kunne-alt-dogmet? Er der tale om gratis arbejde? Er jobopslaget ekskluderende og hvorfor? Hvad er fremtidsudsigterne?

Jobannoncerne smitter naturligt af på den måde, vi selv skriver ansøgninger og prøver at tilpasse os arbejdsmarkedet. Derfor skal vi også vende blikket indad og se på os selv – og vores jobansøgninger. Det bliver hårdt, tåkrummende, måske endda lidt pinligt, men helt sikkert også lærerigt og sjovt.

Tag din mest pompøse-blærede-pinlige ansøgning med og få et nyt blik på, hvad du egentlig har eller har haft gang i.

På baggrund af både jobopslag og jobansøgninger laver vi kreativ modstand, der kaster et kritisk og refleksivt lys på jobansøgningsprocessen.

PS: Workshoppen er inspireret af gruppen @Precarious Workers Brigade, der har brugt lignende metoder til at analysere jobannoncer. Læs evt. deres bog ‘Training for Exploration’.

Program

17:00: Ankomst

17:15: Velkomst og introduktion

17:30: Analyse af jobopslag

18:30: Kreativt indslag

18:45: Analyse af jobansøgninger

19:00: Vi skaber et fælles langdigt over de jobannoncer og -ansøgninger, vi har analyseret

19:40: Højtlæsning

20:00: Tak for i dag

Praktisk

Medbring en printet jobansøgning, måske endda en, du er særlig pinlig over...

Du må også gerne medbringe et jobopslag, som du synes virkelig spiller på flexwerker-floskler eller som sælger flexwerker-livet som et lækkert og let liv - hvor det slet ikke er nødvendigt at få betaling, pension eller ferie.

Har du ikke mulighed for at printe, så send din ansøgning til Flexwerker.

Tilmelding

Tilmeld dig hurtigt – for der er kun 30 pladser.
Husk at give besked på mail hvis du ikke kan deltage alligevel.

Om Flexwerker

Flexwerker er et kollektiv af unge videns- og kulturarbejdere, der mødes og afsøger fælles strategier mod konkurrence og usikkerhed på arbejdsmarkedet. Vi eksperimenterer med workshopformater og arrangementer, hvor omdrejningspunktet er arbejdsliv og alternative organiseringsformer, og vi dokumenterer vores kollektive erkendelser i et trykt magasin.

Denne workshop er én ud af otte workshops, som løber af stablen i efteråret og vinteren 2018/2019. Alle workshops er producerende, og elementer fra workshoppen vil i mere eller mindre bearbejdet form indgå i magasinet Flexwerker, som udkommer i foråret 2019. Som deltager inviteres du ind i kollektivet som medproducent. Fordi det er dig og dit arbejdsliv, det handler om, og fordi vores kritikker er stærkere, når vi udtrykker og handler på dem kollektivt.

Flexwerker er det hollandske ord for midlertidigt ansat, men ordet findes ikke på dansk – endnu.

Flexwerker er støttet af Dansk Magisterforening.

 

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 27. november 2018

17:00 - 20:00

Sted Caféen i LiteraturHaus

Møllegade 7
2200 København N
DNK

Tilmeldingsfrist

27. november 2018

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

Gratis

Tilmeld