Gå til sidens indhold

Fyraftensmøde: FBI-profiler forklarer, hvordan sproget fanger en forbryder

Hvad siger dit sprog om dig? Criminal Profiler James Fitzgerald og professor Natalie Schilling besøger DM og fortæller om, hvordan lingvistikken er med til at fælde terrorister.

Hvad siger dit sprog om dig? Criminal Profiler James Fitzgerald og professor Natalie Schilling besøger DM og fortæller om, hvordan lingvistikken er med til at fælde terrorister. 

Sproget er ofte nøglen til at løse en forbrydelse eller terroristangreb, når politiet kun står tilbage med et manifest eller trusselsbrev og er på bar bund.

Kom med til et spændende og anderledes fyraftensmøde, når FBI-profiler James Fitzgerald, som er tidligere Criminal Profiler og professor og ekspert på området Natalie Schilling fra Georgetown University besøger DM for at fortælle om Forensic Linguistics eller kriminalteknisk lingvistik på dansk.

Til mødet kan du blandt andet høre mere om, hvordan James Fitzgerald fandt frem til Unabomberen ved at undersøge sproget i hans manifest og få det publiceret i avisen The New York Times, så Unabomberens bror kunne genkende sprogbrugen og anmelde ham.

James Fitzgerald har arbejdet på flere højtprofilerede sager for FBI herunder også the Washington, DC. snigskytte-sagen og milt

Deltag og få en bedre forståelse for retslingvistikken i to oplæg fra hhv. Natalie Schilling og James Fitzgerald.

Du får også mulighed for at træne dit sprogøre, da begge oplæg foregår på engelsk.

Program

Første indlæg:
Natalie Schilling om retslingvistik. Hvordan sprogbrug kan bruges til at opklare forbrydelser

Andet indlæg:
James Fitzgerald om FBI-arbejdet

Der vil være tid til både sandwich og spørgsmål

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 13. december 2018

17:00 - 19:30

Sted Dansk Magisterforening

Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

29. november 2018

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

250,00 kr.

Tilmeld