Til indhold

Ny grøn teknologi: Kan droner og robotter effektivisere fremtidens landbrug?

Unsplash, Max Bottinger
© Unsplash, Max Bottinger

Gratis

Er fremtidens landbrug automatiseret? Høre mere om brugen af droner, markrobotter og præcisionslandbrug.

Præcisionsteknologien og automatiseringen i landbruget er allerede godt i gang og år for år kommer der mere teknologisk udstyr ud på markerne.

Det handler både om at benytte droner til at registrere et behov for behandling, men samtidig kan droner også sikre, at man undgår at bredsprøjte med risiko for at tilføre for store mængder pesticider på arealer, som ikke har brug for det.

I stedet kan man nøjes med en ”punktbehandling”, hvor man benytter minimale mængder planteværnsmidler og kun på de områder, der har brug for det.

Med teknologien undgår konventionelle landbrug en væsentlig del af den sprøjtning, som man gennem årene er blevet kritiseret for.

Denne udvikling bidrager samtidig til at miljøbelastningen minimeres og produktiviteten forøges.

Hvem kan du møde?

Thomas Nitschke fra Teknologisk Institut arbejder med at udvikle og afprøve præcisionsteknologier og vil fortælle mere indgående om muligheder og udfordringer.

Hvem er BIO?

BIO er et fagligt hjemsted for dig, der arbejder med eller i natur og miljø. Et fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. BIO er et tæt samarbejde mellem de tre faglige organisationer DM, JA og DSL. Læs mere om BIO.

Tilmeld dig her som medlem af JA og DSL

Arrangementet er for alle medlemmer af BIO, dvs. for dig der er medlem af JA, DSL eller DM.

Hvis du er medlem af JA eller DSL, skal du tilmelde dig arrangementer via den røde boks nedenfor. 

Hvis du er medlem af DM, skal du tilmelde dig øverst i højre side. 

Tilmelding for medlem af JA og DSL

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, vil vi gerne have dit afbud så hurtigt som muligt, og senest dagen før arrangementet. Det gør du på Mit DM eller ved at sende en mail til dme@dm.dk. Dette er af hensyn til planlægning og så en anden kan få glæde af din plads.

Information om webinar

Webinaret afholdes via det virtuelle møde- og undervisningsværktøj Zoom. Som deltager, får du tilsendt et link og et password til webinaret via den mailadresse, du har oplyst til DM. Læs om DM’s brug af Zoom

Unsplash, Max Bottinger
© Unsplash, Max Bottinger