Til indhold

Stress på arbejdspladsen - for tillidsvalgte og ledere

Stress
© John Hain/Pixabay

Gratis

Stress på arbejdspladsen er en udfordring, du som tillidsvalgt eller leder med stor sandsynligvis vil støde ind i før eller siden.

Vi tilbyder her et nyt kursus, hvor du får mulighed for at koble teori med praksis og gå tæt på konkrete problematikker og dilemmaer med det formål at styrke dine praktiske kompetencer og handlemuligheder i stresshåndtering og -forebyggelse.

Det er en betingelse og en forudsætning for deltagelse på kurset, at du forinden har gennemført vores e-læring om stress også med Marie Kingston som underviser, da vi direkte vil anvende viden og værktøjer herfra.

Er du TR, finder du modulet her

Er du leder, finder du modulet her

Med udgangspunkt i gode, realistiske cases vil du i grupper arbejde med praktiske løsninger på de problemstillinger og udfordringer, som stress skaber på arbejdspladsen – for den enkelte medarbejder og for teamet. Du vil få mulighed for at drøfte og videndele med de andre deltagere om jeres arbejde med stressforebyggelse og -håndtering.

Under gruppearbejdet vil I blive delt op i hold af ledere og hold af tillidsvalgte, så I får lejlighed til at sparre med andre i samme rolle. Derefter vil vi sammen se nærmere på de cases, som er i spil, så vi med indblik i hinandens perspektiver kan gøre nye erkendelser sammen.

Program

  1. Velkommen og introduktion
  2. Udfordringer og muligheder i rollen som tillidsvalgt ift stress på arbejdspladsen
  3. Kort recap på viden- og værktøjskassen til stressforebyggelse og – håndtering for tillidsvalgte
  4. Case 1 – gruppearbejde og opsamling i plenum
  5. Case 2 - gruppearbejde og opsamling i plenum
  6. Perspektivering og afslutning

Underviser

Marie Kingston er cand.psych., rådgiver og forfatter.
Marie har lang erfaring fra erhvervslivet, hvor hun har arbejdet som både konsulent og leder. Hun er også en erfaren underviser og rådgiver for ledere, medarbejdere og tillidsvalgte, og endelig er hun forfatter til flere bøger om stress, herunder Stop Stress, håndbog for ledere, som hun har skrevet sammen med ph.d. og erhvervsforsker ved Nationalt Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) Malene Friis Andersen. Bogen vandt prisen som Årets ledelsesbog i 2016.

Målgruppe

Kurset er forbeholdt tillidsrepræsentanter, -suppleanter og arbejdsmiljørepræsentanter dækkende DM-medlemmer og ledere, der er medlemmer af DM.

Stress
© John Hain/Pixabay