Til indhold

Excel makroer og VBA

Unsplash, Glen Carrie
© Unsplash, Glen Carrie

Gratis

Kurset henvender sig til dig, der har et grundigt, videregående kendskab til Excel og som vil kende muligheder for automatisering af rutineopgaver i form af makroer og VBA og kunne gå i gang med at udvikle mindre projekter i VBA.

Dette kursus er forbeholdt ledige medlemmer af DM

På kurset får du en introduktion til makroer og VBA i Excel.

 • Anvendelse af makroer
  • Gennemgang af de forskellige muligheder i VBA for at automatisere rutineopgaver, udvide funktionaliteten i Excel, oprette brugerflader med dialogbokse m.m., samt integration mellem de enkelte programmer i Office.
 • Optagelse af makroer
  • Bruge optageren i Excel til at optage sekvenser af handlinger og valg, så de som makroer kan gentages efter behov med genvejstaster, tryk på en knap eller lignende.
 • Redigering af makroer
  • Hurtig gennemgang af redigeringsprocessen, således at du kan identificere de enkelte dele af en makro og redigere denne, kopiere indholdet andetsteds hen, osv.
 • Programmering af simple makroer - herunder med brug af:
  • IF og SELECT CASE – vælg mellem flere muligheder for afvikling af kode/funktioner
  • MSGBOX og INPUTBOX – Giv brugeren meddelelser, advarsler og lignende – samt hent information fra brugeren til videre brug i makroen.
 • Oprettelse af egne dialogbokse (Userforms)
  • Opret egentlige dialogbokse, som brugeren kan udfylde – med tekstfelter, tjekbokse, alternativ-knapper og rullemenuer. Formålet er at sikre en hurtig og korrekt udfyldning af data eller et hurtigt valg af forskellige funktioner og procedurer.

Efter kurset har du fået en dybere forståelse for Excel-makroer og har lært at optage og programmere simple makroer, som kan automatisere og effektivisere arbejdet med Excel.

Dit udbytte af at deltage

Lær at optage makroer i Excel: Automatiser processer i Excel med optagede makroer.

Lær VBA at kende: Kom i gang med at programmere i VBA – Visual Basic for Applications.

Benyt IF i makroer til at lave betingede strukturer: Med IF og SELECT Case kan du få Excel til at behandle store datamængder.

Dialogbokse: Du lærer at oprette egne dialogbokse til at indsamle data fra brugerne, som kan bruges i dine makroer.

Målgruppe

Kurset er for ledige medlemmer af DM, der vil have udvidet kendskab til Excel, så man kan udnytte endnu flere af programmets mange funktioner effektivt.
Forudsætning for deltagelse er, at du har et mere avanceret kendskab til Excel svarende til kurset Excel udvidet kursus.

Form

Undervisningen på dette 3-timers kursus foregår online. Ca. 1 uge før kurset modtager du link samt kode til kurset. Inden kursusstart sender vi dig desuden materiale, som du med fordel kan læse igennem. På online kurset udfører du ikke opgaverne imens kurset står på, men du får en optagelse, som du kan se igennem efterfølgende og dermed afprøve det lærte efter instruktørens anvisninger.

Når du logger ind på online-platformen, skal du huske at slukke mikrofon og kamera - vi sender dig en guide til, hvordan du gør dette sammen med kursusmaterialet. Når online-kurset er slut, kan der stilles spørgsmål via chatboksen. Kurset optages og du får efterfølgende link til optagelsen.

OBS: Du bedes have installeret programmet på din egen bærbar.

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, vil vi gerne have dit afbud så hurtigt som muligt, og senest dagen før arrangementet. Det gør du på Mit DM. Dette er af hensyn til planlægning og så en anden kan få glæde af din plads.

Unsplash, Glen Carrie
© Unsplash, Glen Carrie