Gå til sidens indhold

Stress - fra skyttegrav til samarbejde

Stress er et tema, som langt de fleste af os støder på i løbet af et arbejdsliv. Enten bliver vi selv ramt – eller vi kommer tæt på kolleger, der bliver det. Stress kan dog være et tema, der er svært at tage fat på. Nogle gange fordi det er svært at tale om på arbejdspladsen, andre gange fordi det ender i en ideologisk diskussion om, hvorvidt stress primært har rødder i arbejds- eller privatlivet.

Men stress kalder på handling, for når den rammer, har det både konsekvenser for den enkelte og for organisationen. Samtidig kan indsatser omkring stress i organisationen ikke varetages af nogen alene. Så hvordan kan man hjælpes ad på arbejdspladsen, så stress både forebygges og håndteres bedst muligt? Det spørgsmål er i centrum på denne del af DM’s supplerende arbejdsmiljøuddannelse.

Formål
Vi sætter særligt fokus på de handlemuligheder I har i jeres arbejdsmiljø, samarbejds- eller MED-udvalg. I får input til, hvordan I her kan være med til at forebygge stress – og sikre at det håndteres, hvis det alligevel opstår.

Dit udbytte
På baggrund af viden og fakta om stress får du perspektiv på:

  • Hvad der er stress – i kroppen, i psyken og i arbejdslivet og hvordan man egentlig ved, om man er stresset – eller om ens kollega er det?
  • Nogle af de spørgsmål, man ofte støder på omkring stress, fx om folk i virkeligheden mest stressede af deres privatliv, om stress altid skyldes dårlig ledelse
  • Hvilke faktorer på arbejdspladsen forebygger eller fremmer stress? Og hvilke tegn på stress i organisationen skal I holde øje med?
  • Hvad er jeres handlemuligheder som arbejdsmiljø-, samarbejds- eller MEDudvalg, herunder hvad der er ledelsens ansvar og opgave og hvilken rolle man kan spille som AMR eller TR?

Form
Vi veksler mellem korte teoretiske indlæg, gruppeøvelser, diskussion. Der bliver mulighed for at inddrage egne konkrete problemstillinger og dilemmaer, som I kan diskutere og arbejde med.

Underviser
Underviser er Lill Palmblad, erhvervspsykolog med speciale i arbejdsmiljø og stress. Selvstændig med virksomheden palmblad.dk. Har tidligere bl.a. været tilsynschef i Arbejdstilsynet. Arbejder nu med rådgivning, undervisning og coaching af ledere, arbejdsmiljøfolk og medarbejdere i alle slags virksomheder.

Målgruppe: Kurset er kun for arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentanter og -suppleanter.

Deltag sammen
Inviter gerne andre tillidsvalgte og ledere fra din arbejdsplads med, som du samarbejder med om udvikling af arbejdsmiljøet. I skaber de mest bæredygtige forandringer i arbejdsmiljøet, når I har samme vidensgrundlag at trække på.

Det er gratis at deltage for medlemmer af DM.
For ledere, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, der ikke er medlemmer af DM, men som er inviteret af dig til at deltage sammen med dig, koster det 1.000 kr. pr. person at deltage. 

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 4. december 2019

13.00 - 17.00

Sted Dansk Magisterforening

Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

27. november 2019

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

1.000,00 kr.