Gå til sidens indhold

Få indflydelse - tænk i økonomi!

Kurset giver indsigt i koblingen mellem økonomi og strategi, årshjul for økonomiarbejde, proces og indflydelse samt forståelse af grundbegreber inden for økonomistyring og budgetter.

Mange tillidsvalgte, der ikke selv har en økonomisk baggrund, savner ind i mellem at være et skridt foran i forhandlingsprocessen og i drøftelser og møder med ledelsen, når det kommer til overblik og indsigt i det økonomisk-strategiske felt. 

Formål: Målet er at styrke din forhandlingsposition og din rolle som strategisk og konstruktiv sparringspartner for organisation og ledelse gennem forståelse for og kendskab til budgetprocesser og rammer for økonomisk styring.

Dit udbytte: Du får viden til at forstå og forholde dig til den økonomiske styring af organisationen, så du kan tale med om og spørge præcist ind til budgetter og sammenhænge med mål og resultatkrav samt organisationens aktivitetsplanlægning og personalesituation.

Indhold

  • Sådan ser en budgetproces ud
  • Hvornår i forløbet er der bedst mulighed for forhandling og indflydelse?
  • Økonomistyring er ikke "bare" finanser og bevillinger, men også resultater, aktiviteter og personalesituation
  • Hvordan læser man et budget - og hvad er pris- og lønfremskrivning, en kontoplan m.m.?
  • De gode spørgsmål, der kan give svedeture, respekt og anerkendelse
  • TR's rolle og muligheder i det økonomistrategiske felt

Form: Undervisningen tager udgangspunkt i konkrete beskrivelser af typiske arbejdspladser og eksempler på budgetter.

Underviser er Michael Moos-Bjerre, der er ekspert i økonomistyring og budgetprocesser både i stat, kommuner, på institutionsniveau og i private virksomheder. Michael har en baggrund som både medarbejder og chef i kommuner og centraladministrationen, hvor han har arbejdet med økonomistyring, regnskab og finanslov.

Kurset er målrettet tillidsrepræsentanter, -suppleanter, klubbestyrelsesmedlemmer, kontaktpersoner og arbejdsmiljørepræsentanter.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 19. september 2019

09.00 - 13.00

Sted Akademikerhuset

Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

11. september 2019

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

Kun for medlemmer

Log ind og tilmeld dig