Gå til sidens indhold

TRtirsdag - Mødefacilitering

Hvordan får man møder, der er værdiskabende, effektive, involverende, muntre, korte og fåtallige? Det gør man ved at facilitere dem. At kunne facilitere møder er også en vigtig del af din værktøjskasse som tillidsrepræsentant.

FAOD inviterer i samarbejde med Ansatte Tandlægers Organisation, Dansk Magisterforening, Bibliotekarforbundet, Dansk Psykolog Forening, DDD og JA til fælles morgenmøde for tillidsrepræsentanter om kunsten at facilitere møder.

En mødeleder kan sikre, at vi sidder med en dagsorden foran os, taler efter tur og får et referat sendt ud i morgen. Men ikke så meget mere. Derfor er der behov for, at vi parkerer mødelederen og sætter spot på facilitatorrollen, når du skal sikre gode møder.

At facilitere møderne vil sige at styre formen stramt og venligt, så indholdet og formålet fremmes bedst muligt. Facilitering er en form for mødeledelse, der næsten umærkeligt bringer det bedste frem i mødedeltagerne, så gruppen sammen når det hele på den aftalte tid, og alle har været på og er tilfredse.

På denne TRtirsdag bliver du introduceret til redskaber til mødefacilitering, hvor vi kommer ind på:

  • Facilitering: at lægge en fast og venlig hånd om mødet
  • Hvad er de største udfordringer på jeres møder? 
  • Inkluderende processer i møder
  • Facilitatorrollen – proaktiv styring og resultatskabelse

Der bliver også mulighed for at afprøve redskaberne i mindre, faciliterede grupper.

Oplægsholder
Ib Ravn, Ph.D., lektor, mødeforsker og faciliteringstræner, DPU, Aarhus Universitet. Forsker i facilitering af videnprocesser og mødeledelse og har udgivet fem bøger derom, bl.a. ”Møder der kommer os i møde: Fra passiv lytning til faciliteret involvering” (Kursuslex, 2012).

Mødet er kun for tillidsrepræsentanter/-suppleanter fra BF, ATO, DM, DP, DDD, JA OG FAOD.

 

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 3. september 2019

16.30 - 18.30

Sted Dansk Magisterforening - Akademikertårnet

Lindevangs Allé 2
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

31. august 2019

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

Kun for medlemmer

Log ind for at tilmelde