Gå til sidens indhold

Gør robotterne dit liv lettere?

Har du tænkt over, at det er en robot, der vasker dit sengetøj? At det nok er en robot, der sørger for at sende de fleste af dine beskeder til dine kolleger i løbet af en dag?

Mange tænker på en robot som noget, der ligner et menneske, fx som R2D2 fra Star Wars. Reelt ligner de fleste robotter dog mere en maskine end et menneske. Og i fx Cambridge Dictionary defineres en robot som en maskine, der automatisk udfører et job, og som er programmeret og styret af en computer. Vi er allerede omgivet af flere robotter, end vi måske umiddelbart tænker på: Vi vasker ikke længere tøj i hånden, det klarer vaskemaskinen, vi sender næsten ikke længere langsomme breve, men kommunikerer via e-mail. Og når man skal finde rundt i fx København, taster man et vejnavn ind på GPS-en, i stedet for at bladre frem og tilbage i Krak.

 

Denne aften vil Norbert Krüger, som er professor ved Mærsk McKinney Møller Instituttet (SDU Robotics), præsentere hans perspektiv på, om robotterne tager vores arbejde, eller om vi skal byde dem velkommen? Ikke mindst inden for det velfærdsteknologiske område er man, især i Danmark, langt fremme med planerne om at lade robotter overtage mange af de opgaver, som mennesker hidtil har løst. Derfor vil der være særligt fokus på, hvilke muligheder og etiske overvejelser, der er i forbindelse med at erstatte menneskehænder med robotter på dette felt.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 21. maj 2019

17:00 - 19:00

Sted Dansk Magisterforening

Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

5. maj 2019

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

Kun for medlemmer

Log ind for at tilmelde