Gå til sidens indhold

Bæredygtige byer: København skal være CO2 neutral i 2025

Kom til oplæg og samtalesalon, som sætter klimadebatten under lup og undersøger potentialet for grøn omstilling i byerne.

Hvorfor er byer vigtige i forhold til bekæmpelsen af varige klimaforandringer?
Hvordan kan verdens storbyer og i særdeleshed København være en integreret del af løsningen af problemet med klimaforandringerne?
Og hvilket potentiale og evt. udfordringer ligger der i byerne?

De spørgsmål og mange flere kan du få svar på, når en forsker, en politiker og en arkitekt holder oplæg og giver deres bud på, hvordan byerne kan være med til at skabe positive forandringer for klimaet.

De tre oplægsholdere er: Teknik og Miljø borgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen, professor ved DTU Kirsten Halsnæs, og Jan Gehl, Professor, Dr.hc. Arch., grundlægger og seniorrådgiver i Gehl People.

Arrangementet består af oplæg fra de enkelte oplægsholdere og en efterfølgende samtalesalon, som vil blive faciliteret af en konsulent fra DM.

Program

17.00 – 17.20: Kirsten Halsnæs

17.20 – 17.40: Jan Gehl

17.40 – 17.55: Ninna Olsen

17.55 – 18.10: Pause

18.10 – 19.00: Samtalesalon


Mød oplægsholderne

Kirsten Halsnæs har den videnskabelige vinkel og vil i sit oplæg blandt andet svare på, hvorfor byer er vigtige i løsningen af klimaforandringerne, hvilket potentiale og udfordringer, der ligger i byerne, og hvordan vi ser, at de skaber eller kan være med til at skabe forandring.  

Ninna Olsens sætter ord på den politiske vinkel og svarer på, hvad man gør i Københavns kommune: Fx hvad baggrunden er for Københavns beslutning om at blive CO2 neutral i 2025, og hvor langt de er med projektet nu, hvilke udfordringer de har mødt og om de når målet?

Jan Gehls rolle er den praktisk og udøvende vinkel. Han vil belyse, hvilke udfordringer der ligger i at skabe bæredygtige byer. Hvad man skal være opmærksom på i forhold til byplanlægning og arkitekttur, hvilke udfordringer og løsninger han ser i forhold til de bæredygtige byer. Han har udgivet flere bøger om emnet og er grundlægger af Gehl people, som står bag flere danske og internationale byplanlægnings projekter, bl.a. i Carlsberg byen i København og på Times Square i New York.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 9. april 2019

17:00 - 19:00

Sted Dansk Magisterforening

Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

8. april 2019

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

Kun for medlemmer

Log ind for at tilmelde