Gå til sidens indhold

DM Nytårskur 2019 i Odense

Bliv skarp til at spotte fremtiden for DM’s medlemmer med fremtidsforsker Liselotte Lyngsø og mød vinderne af DM’s Forskningspriser.

Spot fremtiden for DM’s medlemmer: Hvordan kommer deres viden og faglighed i spil? Hvordan kan medlemmerne være med til at forme samfundet?

Vi inviterer igen i år vores medlemmer til nytårskur. I anledning af DM’s 100 års fødselsdag holder vi det i fire byer, nemlig i København, Aarhus, Aalborg og Odense. Denne gang skal vi tage et kig ind i fremtiden og se, hvordan DM’s medlemmer kan bringe deres viden og faglighed i spil - blandt andet med udgangspunkt i de relevante problemstillinger og emner, som medlemmerne bidrog med i forbindelse med DM’s 100 års fødselsdag.

DM’s formand vil også være til stede og holde åbningstale ved alle fire nytårskure.

Til nytårskuren præsenterer vi også vinderne af DM’s to Forskningspriser, der gives som anerkendelse for en fremragende forskningsindsats. Én pris går til en forsker inden for naturvidenskab og teknologi, og en pris til en forsker inden for samfundsvidenskab og humaniora.

Vi har til denne nytårskur inviteret den internationalt anerkendte fremtidsforsker Liselotte Lyngsø, der tager os med på en tankevækkende rejse, hvor hun deler ud af sine erfaringer med at spotte trends. For aldrig har det været vigtigere at forstå, hvordan medlemmernes faglighed og viden kan være med til at forme fremtidens samfund.

Liselotte Lyngsø har også fagligheden i fokus, når hun præsenterer vinderne af DM’s Forskningspriser og laver korte interviews med dem om deres forskning fra scenen.

Endelig vil det være muligt at hilse på DM’s politikere, som også vil sætte fokus på trends indenfor deres områder.

Spot fremtidens arbejdsliv oplæg v. Liselotte Lyngsø

Få inspiration til, hvordan du selv spotter de afgørende trends og overvej hvilke kompetencer, der bliver vigtige at træne for netop dig.

Du vil i oplægget blandt andet få svar på, hvad kommer der til at ske i mødet mellem medarbejdere og maskiner, og hvilke muligheder det vil skabe for morgendagens medlemmer af DM.

I en interaktiv session undervejs i Liselotte Lyngsøs oplæg vil du sammen med de andre deltagere prioritere og diskutere fremtidens arbejdsmarked med en skræddersyet app.

I den interaktive del diskuterer vi:

  • Hvad er de vigtigste hårde (vilkår) og bløde (valg) trends, du skal forholde dig til?
  • Hvad bliver den store game-changer for dig?
  • Hvad er dit brændende spørgsmål i forhold til den fremtid, du går I møde?

Om Liselotte Lyngsø

Liselotte Lyngsø

Liselotte Lyngsø arbejder som konsulent for flere store globale virksomheder. Dette forår har hun undervist i at spotte trends og planlægge til fremtiden på University of Columbia, i Transportministeriet i New Zealand og på Innovationslinjen på CBS. Hun har en Cand.Phil. i Økonomi og politik fra St. Anthony’s College, Oxford University, UK, som hun fik i 1995. Derudover har hun arbejdet i Forwards Studies Unit i EU Kommissionen, som forskningsdirektør på Institut for Fremtidsforskning, hos Saatchi som direktør for Fahrenheit 212, med Scenarioudvikling hos IKEA og stiftede i 2003 Future Navigator sammen med partneren Anne Skare Nielsen.

Tid og sted for DM's Nytårskur

NB: Der er begrænset antal pladser, så husk at tilmelde dig. Det er også vigtigt, du melder fra i god tid, hvis du skulle blive forhindret i at deltage.   

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 31. januar 2019

17:00 - 21:00

Sted First Hotel Grand

Jernbanegade 18
5000 Odense C
DNK

Tilmeldingsfrist

17. januar 2019

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

Kun for medlemmer

Tilmeldningsfrist overskredet