Gå til sidens indhold

Kommunikation for ledere

Lær dine styrker og blinde punkter som leder og kommunikatør at kende. Forstå, hvordan du virker på andre, og få redskaber til at skabe følgeskab og samarbejde i hverdagens kommunikation.

Ved du, hvordan du virker på andre? Undrer du dig over, hvorfor det er så let at kommunikere med nogle medarbejdere og meget svært at trænge igennem til andre?

Folk tænker og opfatter verden forskelligt. Det er en udfordring for dig som leder, men det er også vejen til at skabe stærke teams, der kan samarbejde og skabe resultater.

På kurset bliver du klogere på dine egne styrker og udviklingszoner som leder og kommunikatør. Du får indsigt og redskaber til at kommunikere med dem, du i dag synes, at det er svært at få i tale.

Vi prøver redskaberne på konkrete cases og ser, hvordan de kan bruges til at skabe motivation, give relevant feedback og rumme modstand.

Målgruppe Kurset henvender sig til dig, der er leder med personaleansvar, som gerne vil have praktiske, konkrete redskaber til at bruge kommunikation bevidst og reflekteret til at skabe følgeskab og samarbejde.

Formål Kurset giver dig konkrete redskaber til at skabe følgeskab og samarbejde gennem forståelse, dialog og troværdighed.

Dit udbytte Du får redskaber og teknikker til at

  • forstå dine styrker og udviklingszoner som leder og kommunikatør
  • forstå, hvordan du virker på andre, og tilpasse din kommunikation til modtagerne og situationen
  • fremstå troværdig og skabe følgeskab og samarbejde gennem hverdagens kommunikation
  • motivere og give feedback, man vokser af
  • håndtere modstand og argumentere overbevisende for din sag

Indhold

  • Kend dig selv. Lær dine styrker og blinde punkter som leder og kommunikatør at kende. Få redskaber til at lede og udvikle dig selv
  • Forstå, hvordan du virker på andre. Vi tænker og opfatter forskelligt. Sådan bruger du kognitive redskaber til at forstå og kommunikere med andre. Lær at tilpasse din kommunikation til modtagerne og situationen
  • Træng igennem. Retorik for ledere. Skab troværdighed, forståelse og følgeskab i hverdagens kommunikation
  • Skab motivation, og giv feedback, man vokser af. Feedback og motivation skal være skræddersyet for at virke. Lær at bruge folks kognitive præferencer og kernekvaliteter til at motivere og give feedback
  • Lær at håndtere modstand. Lær at håndtere og bruge modstand til at skabe tillid, troværdighed og samarbejde. Lær at argumentere overbevisende for din sag og at rumme modstand

Form Oplæg, diskussion, individuelle øvelser og workshop. Vær forberedt på at arbejde med en case, du selv har med.

Undervisere Du bliver undervist af en af de to partnere i Fokus Kommunikation, Pernille Steensbech Lemée (cand.mag. i retorik og medievidenskab) eller Erik Barfoed (cand.mag., i klassisk filologi). De har mange års erfaring med kommunikation og ledelse i organisationer, ministerier, kommuner og større private virksomheder. De kender udfordringerne og kan omsætte teorien til sikker praksis. Se mere på www.fokuskommunikation.dk.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 26. september 2019 - 27. september 2019

09.00 - 16.00

Sted Dansk Magisterforening

Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

26. august 2019

Medlemspris

7.600,00 kr.

Pris for andre

9.500,00 kr.

Tilmeld