Gå til sidens indhold

Ghostwriting – sådan skriver du en tale, mennesker gider lytte til

Du får ny inspiration til at skrive den veloplagte tale, som lyder godt, fanger tilhørerne og får sat dine budskaber på dagsordenen.

At skrive en god tale kan være en kamp mod uret. Mange taleskrivere savner teknikkerne og inspirationen til at skrive noget, der lyder og føles tilpas levende. Kig de professionelle taleskrivere i kortene og få ny inspiration til at skrive den veloplagte tale, som lyder godt, fanger tilhørerne og får sat jeres budskaber på dagsordenen.

På dette kursus får du praktiske råd og genveje til taleskrivningen:

  • Du får inspiration fra professionelle taleskriveres måde at gribe skriveprocessen an på.
  • Du bliver fortrolig med alle retorikkens faser lige fra at udvælge det interessante indhold og skærpe argumentationen til at finpudse sproget.
  • Du lærer at skrive med ørerne og hjertet uden at give køb på den intellektuelle klarhed.
  • Du får konkrete ideer til, hvordan du kan fylde kontoen i din retoriske idébank op, så du har et inspirationskatalog at plukke fra, når du skal skrive.

Målgruppe Kurset er for dig, der skriver taler/talepunkter og savner inspiration til arbejdet. Du kan være ansat i ministerium, styrelse, kommune, region, faglig organisation eller privat virksomhed.

Formål Kurset giver dig viden og værktøjer, så du kan skrive taler, der på en spændstig og interessant måde får din hovedpersons budskaber ud over rampen, måske endda med et rammende citat til pressen.

Dit udbytte

  • Du lærer retorikkens systematik og grundtrin at kende, så du kan effektivisere din skriveproces.
  • Du får en skabelon for den overbevisende tales struktur, der gør det lettere at generere ideer.
  • Du bliver bevidst om, hvordan du kan skrue en effektiv argumentation sammen og gøre den ekstra solid med konkrete eksempler.
  • Du får et katalog at sproglige virkemidler, der gør dine sætninger til retoriske ørehængere.
  • Du får inspiration til, hvordan du tilpasser talen, så den kommer til at understøtte talerens ethos.

Form Oplæg, diskussion og ikke mindst workshop. Du skal medbringe en tale, du har skrevet eller skal til at skrive, på dagen, så du får lejlighed til at arbejde med værktøjerne undervejs. Medbring din egen PC eller Mac.

Undervisere Du bliver undervist af en af de to partnere i Fokus Kommunikation, Pernille Steensbech Lemée (cand.mag. i retorik og medievidenskab) eller Erik Barfoed (cand.mag, i klassisk filologi). De har mange års erfaring med kommunikation og ledelse i organisationer, ministerier, kommuner og større private virksomheder. De kender udfordringerne og kan omsætte teorien til sikker praksis.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 10. oktober 2019 - 11. oktober 2019

09.00 - 16.00

Sted Dansk Magisterforening - Akademikertårnet

Lindevangs Allé 2
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

10. september 2019

Medlemspris

7.600,00 kr.

Pris for andre

9.500,00 kr.

Tilmeld