Gå til sidens indhold

Præsentationsteknik og overbevisende budskaber

Arbejd med konkrete cases fra dit professionelle virke og lær at præsentere dine resultater, strategier og projekter klart og overbevisende.

Er præsentationer og oplæg en vigtig del af dit arbejde? Det er det i stigende grad for akademikere. Alligevel oplever mange, at det er svært at opnå den gennemslagskraft, de ønsker. Hvis du ikke fanger og fastholder publikums opmærksomhed, mister præsentationen sin berettigelse, fordi du som oplægsholder ikke når dit mål, hvad end det handler om at ændre adfærd, formidle viden eller fremkalde holdningsskift.

Målgruppe Kurset er for dig, der allerede har erfaring med mundtlige præsentationer, men gerne vil arbejde mere systematisk og struktureret med forberedelsen og samtidigt øve dine praktiske færdigheder.

Formål Kurset gør dig i stand til at levere overbevisende præsentationer ved strategisk at arbejde med opbygning, argumentation, kropssprog og stemmebrug.

Dit udbytte Med udgangspunkt i retorisk forskning lærer du at udtænke, forberede og fremføre et oplæg – også om de komplekse emner, din akademiske faglighed er garant for – så du fremstår som en klar, forståelig og troværdig formidler.

Indhold Kernen i kurset er det praktiske arbejde. Undervejs beskæftiger vi os derfor indgående med cases fra dit arbejde og bruger dem som løftestang for din retoriske fremførelse. Kurset giver dig konkret og implementerbar viden om:

  • Argumentationsteknik – hvordan folder du dine pointer ud?
  • Den røde tråd og det klare budskab – hvordan skærper du dit fokus?
  • Den troværdige oplægsholder – hvordan bliver du det?
  • Forberedelsen af præsentationen – hvem er din modtager, og hvem er du?
  • Gennemslagskraft – hvordan får du det?
  • Improvisation – hvordan tackler du det uventede?
  • Indledninger og afslutninger – hvordan fanger du publikum og får dem til at huske dig?
  • Kropssprog i teori og praksis – hvordan fremstår du?
  • Nervøsitet – hvordan mindsker og behersker du nerverne?
  • Stemmebrug – hvordan udnytter du din stemmes potentiale?

Form Kurset veksler mellem oplæg, diskussioner, gruppeopgaver og individuelle øvelser. Du skal være forberedt på at arbejde med øvelser og med din præsentation mellem de tre kursusdage. Alle deltagere får i løbet af kurset individuel feedback på deres mundtlige styrker og deres udfordringer.

Underviser Undervisningen varetages af konsulenter fra kursus- og konsulenthuset Rhetorica. Alle kursusledere og rådgivere har en cand.mag. i retorik og har stor praktisk erfaring med undervisning og rådgivning. Underviserne tager afsæt i den seneste forskning inden for retorik, når de holder kurser inden for mundtlig, skriftlig og strategisk kommunikation.

Tid og sted 4/11, 5/11 & 15/11 2019 i København. Alle dage kl. 9.00-16.00

Hent program som pdf

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 4. november 2019 - 15. november 2019

09.00 - 16.00

Sted Dansk Magisterforening - Akademikertårnet

Lindevangs Allé 2
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

4. oktober 2019

Medlemspris

10.500,00 kr.

Pris for andre

13.125,00 kr.

Tilmeld