Gå til sidens indhold

Grafisk facilitering modul 1

Lær at holde møder med mere fremdrift og skab overblik og ejerskab hos dine kolleger ved at bruge enkle tegneteknikker, når du faciliterer møder og processer.

Lær at holde møder med mere fremdrift og skab overblik og ejerskab hos dine kolleger ved at bruge enkle tegneteknikker, når du faciliterer møder og processer.

God facilitering af processer, projekter og møder bliver vigtigere og vigtigere i vidensamfundet. Viden skal deles, forskellige udgangspunkter imødekommes, og et fælles billede etableres, så vi kan se, hvad hinanden mener og kan handle herefter. Med ganske få virkemidler kan visuelle teknikker og redskaber styrke din facilitering af møder og processer.

Målgruppe Kurset er for dig, som leder møder og processer, og som gerne vil opgradere værktøjskassen af kommunikations-, præsentations- og dialogredskaber. Kurset kræver ikke forudgående tegnekundskaber.

Formål Formålet med kurset er at sætte dig i stand til at fastholde kreativiteten og engagementet i møder, projekter og processer ved at facilitere med enkle visuelle teknikker.

Dit udbytte Du får nye effektive teknikker og værktøjer, som sætter dig i stand at give fælles viden og mål en visuel form, og som kan hjælpe dig med at engagere og skabe overblik på dine møder og i dine processer og projekter. Du får enkle teknikker, som du kan bruge til at fastholde fremdriften og kreativiteten i møder og forandringsprocesser i din organisation. Du får din egen toolbox med hjem med tuscher og ikonbibliotek på 150 ikoner og 5 enkle skabeloner.

Indhold På kurset arbejder du med:

  • Enkle tegneteknikker (7 Elementer), der gør dig i stand til på kort tid at visualisere procesforløb, møder og deres indhold
  • At fange essenser visuelt og få andre til aktivt og dynamisk at gå i dialog om fælles billeder
  • Teoretisk og praktisk forståelse for at skabe stærke visuelle kommunikations- og dialogredskaber, som forbedrer gruppe- og forandringsprocesser
  • Nye spørge-, notat og dialogteknikker til at skabe engagement, overblik og ejerskab i forbindelse med processer og mødeafvikling.

Form Kurset foregår i en visuel læringsarena, hvor du deltager aktivt. Indhold, proces og det, der sker på kurset vil være synligt og løbende visualiseret. Indlæg og dialog fra deltagerne er en væsentlig del af kurset, der består af en blanding af teori og praksis, oplæg, øvelser, tæt dialog, erfaringsudveksling, input og feedback.

Underviser Ole Qvist-Sørensen, strategikonsulent og grafisk facilitator. Uddannet KaosPilot og cand.mag. i voksenpædagogik og organisatorisk læring fra RUC. Ole arbejder til dagligt med virksomheder i forandring i konsulentvirksomheden Bigger Picture, der siden 2003 har været med til at introducere Grafisk Facilitering i Danmark. Løser i dag opgaver for blandt andre Maersk, Novo Nordisk, WWF og IKEA.

Prisen er inklusive toolbox.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 10. oktober 2019 - 11. oktober 2019

09.00 - 16.00

Sted Dansk Magisterforening

Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

10. september 2019

Medlemspris

8.300,00 kr.

Pris for andre

10.375,00 kr.

Tilmeld