Gå til sidens indhold

Grafisk facilitering modul 2

Udvid paletten af grafiske faciliteringsteknikker og bliv endnu bedre til at designe processer, facilitere møder og kommunikere klart med fælles engagement.

Udvid paletten af grafiske faciliteringsteknikker og bliv endnu bedre til at designe processer, facilitere møder og kommunikere klart med fælles engagement.

Grafisk facilitering er mere end det at tegne på møder. Det er en anerkendt praksis, der hjælper grupper med at lære bedre. Ved hjælp af gode spørgsmål, simple visuelle strukturer og godt procesdesign kan du transformere et komplekst emne til en enkelt og energifyldt dialog.

Målgruppe Kurset er for dig, som har været på Grafisk Facilitering (modul 1) og ønsker mere øvelse, mere inspiration og flere metoder, så du i endnu højere grad kan anvende det i dit daglige arbejde. Det er en forudsætning for deltagelse på modul 2, at du har deltaget på modul 1.

Formål Formålet med kurset er at udbygge og dygtiggøre dig i brugen af visuelle teknikker og metoder til at skabe engagement og fremdrift på møder, i projekter og i processer.

Dit udbytte Du får let anvendelige metoder til at designe og facilitere processer og møder sammen med andre, så flere er engagerede. Du får klarhed over, hvilke af disciplinerne inden for grafisk facilitering du mestrer, og hvordan du kan træne dem. Du kommer hjem med lige-til-at-anvende visuelle skabeloner samt indsigt i, hvordan du på enkel vis fortsætter med at designe dine egne processer og redskaber. Du får opgraderet din toolbox fra modul 1 med blandt andet plakatrør, kridt og yderligere 100 ikoner til ikonbiblioteket samt 10 skabeloner.

Indhold På kurset arbejder du med:

  • Udvidelse af dit visuelle ordforråd, herunder metode til at skabe og strukturere relevante ikoner
  • Aktiv lytning og skabelse af visuel syntese ud fra gruppesamtaler og præsentationer
  • Formulering og anvendelse af gode faciliteringsspørgsmål – i samspil med det visuelle
  • Strukturering og facilitering af møder ud fra skabeloner skabt på forhånd
  • Visuelle dialogredskaber til mødeopstart, uddannelsesforløb, ideudvikling, strategi og ledelse
  • Grafisk facilitering af møder uden brug af skabeloner
  • Den Grafiske Facilitators 9 færdigheder.

Form Kurset foregår i en visuel læringsarena, hvor du deltager aktivt. Indhold, proces og det, der sker på kurset, vil være synligt og løbende visualiseret. Indlæg og dialog fra deltagerne er en væsentlig del af kurset, der består af en blanding af teori og praksis, oplæg, øvelser, tæt dialog, erfaringsudveksling, input og feedback.

Underviser Ole Qvist-Sørensen, strategikonsulent og grafisk facilitator. Uddannet KaosPilot og cand.mag. i voksenpædagogik og organisatorisk læring fra RUC. Ole arbejder til dagligt med virksomheder i forandring i konsulentvirksomheden Bigger Picture, der siden 2003 har været med til at introducere Grafisk Facilitering i Danmark. Løser i dag opgaver for blandt andre Maersk, Novo Nordisk, WWF og IKEA.

Prisen er inklusive toolbox.

Hent program som pdf

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 25. november 2019 - 26. november 2019

09.00 - 16.00

Sted Dansk Magisterforening

Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

25. oktober 2019

Medlemspris

8.300,00 kr.

Pris for andre

10.375,00 kr.