Gå til sidens indhold

Intern konsulent – skab resultater og relationer

At være intern konsulent på sin egen arbejdsplads kræver faglig viden og organisatorisk smidighed i forhold til ledere og kollegaer. Kurset giver dig forståelse for den interne konsulents udfordringer, og du bliver bedre til at håndtere roller som både projektleder, analytiker, forandringsagent, kommunikator og strateg.

Udviklingsopgaver, interne analyser og evalueringer fylder mere og mere på arbejdspladsen. Og brugen af konsulenter er ikke kun begrænset til køb hos eksterne konsulentfirmaer. Ledelsen sætter også egne medarbejdere i gang med at udføre internt konsulentarbejde, og flere og flere akademikere påtager sig rollen som interne konsulenter.

Målgruppe Kurset henvender sig til medarbejdere i det offentlige og private, der har ingen eller nogen erfaring med rollen som intern konsulent.

Formål Efter kurset har du en forståelse for konsulentrollen og den interne konsulents særlige udfordringer. Du vil være udstyret med værktøjer til at møde udfordringerne – både de faglige, de personlige og de organisatoriske.

Indhold

  • Introduktion til konsulentrollen – hvad er en konsulent, hvorfor bruges konsulenter, hvordan arbejder en konsulent og hvad kendetegner en konsulentopgave?
  • De forskellige roller som konsulent: fra facilitator til ekspert. Hvor er din styrke, og hvor har du et udviklingsbehov eller brug for at supplere dine kompetencer?
  • Hvordan afgrænser du et projekt – og forhandler rammer på plads med ledelsen?
  • Hvilke projektledelsesværktøjer er centrale som konsulent, og hvordan bruger du dem?
  • Hvilke metoder passer til hvilke udfordringer?
  • Hvad betyder interne og eksterne interessenter for dit projekt, og hvordan kortlægger du dem?
  • Hvad betyder din virksomheds strategi, organisationsstruktur samt værdier og kultur for din analyse og løsningsforslag?
  • Hvordan arbejder du aktivt med forandringsledelse?
  • Hvordan kommunikerer du til din leder og kollegaer før, under og efter dit projekt?
  • Hvordan sælger du dine anbefalinger til din leder og kollegaer – og bevarer din personlige integritet også efter din opgave?

Form Vi arbejder med en vekselvirkning af undervisning, øvelser og cases. Vi tager udgangspunkt i din praksis.

Undervisere Nina Riis (Geschäftig) og Allan J. Christensen (Cambiamento). Har undervist +500 kursister over de seneste 4 år med fokus på konsulentrollen og kombinerer mangeårig praksiserfaring som konsulenter med akademisk faglighed. 

Hent program her

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 2. oktober 2019 - 3. oktober 2019

09.00 - 16.00

Sted Dansk Magisterforening - Akademikertårnet

Lindevangs Allé 2
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

2. september 2019

Medlemspris

7.400,00 kr.

Pris for andre

9.250,00 kr.

Tilmeld