Gå til sidens indhold

Morgenmøde for ledere: At løse det uløselige problem

Hvordan løser man et ledelsesmæssigt problem, som tilsyneladende virker uløseligt? Bliv præsenteret for en enkel og innovativ metode til problemløsning, baseret på den nyeste kognitive forskning.

Møderækken ”Inspiration og værktøjer til dig som er leder” er et samarbejde mellem:
Møderækken er arrangeret af Den Danske Dyrlægeforening i samarbejde med DM (Dansk Magisterforening), Dansk Psykolog Forening, Bibliotekarforbundet, JA, ATO (Ansatte Tandlægers Organisation), FAOD (Forbundet Arkitekter og Designere), Dansk Journalistforbund og Forbundet Kommunikation og Sprog.

I forbindelse med sin Ph.D. udviklede Claus Springborg en metode til at løse ledelsesmæssige problemstillinger, som ledere selv opfatter som uløselige. Kernen i metoden er at arbejde med den måde, man som leder ubevidst strukturerer sin opfattelse af en problemstilling. Ved at se problemerne som analoge til fysiske oplevelser som f.eks. at flytte noget, der giver modstand, at bære noget eller at få noget til at bevæge sig i en bestemt retning.

Metoden er baseret på nyere kognitionsforskning, der viser, at vi netop grounder mere abstrakte tanker i den slags fysiske anologier.

I oplægget får vi præsenteret metoden gennem en række konkrete eksempler på, hvordan ledere fik løst problemer, som de i flere år havde ansat for at være uløselige.

  • Dernæst får deltagerne mulighed for at afprøve metoden på en egen og helt konkret problemstilling, som man ikke ved, hvordan man skal tackle. Gennem et par enkelte øvelser kommer deltagerne til at undersøge, hvilke fysiske oplevelser, de ser deres egen problemstilling som parallel til.

Der bliver også plads til diskussion af metoden og til videndeling omkring ledelsesmæssige problemstillinger.

Oplægsholder er Claus Springborg, Ph.D. fra Cranfield School of Management. Han er ekstern lektor ved CBS, og han er blevet inviteret som ekspert til bl.a. IEDC Bled School of Management i Slovenien og Dauphine University i Paris. Han er forfatter til bogen "Sensory Templates and Manager Cognition", som udkommer foråret 2018 på forlaget Palgrave Macmillan.

Vi åbner dørene kl. 8.30 og serverer kaffe/te og en croissant, inden vi starter morgenmødet.

Målgruppe: Arrangementet er forbeholdt ledere, altså medlemmer, som har ledelsesansvar.

Tid og sted: 6. marts 2019 kl. 9-11 i Århus.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 6. marts 2019

09:00 - 11:00

Sted Dansk Magisterforening

Åboulevarden 23
8000 Aarhus C
DNK

Tilmeldingsfrist

19. februar 2019

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

Kun for medlemmer

Log ind for at tilmelde